Üdv, php include-al kapcsolatban lenne kérdésem!?
$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] =
Az index.php-m itt találhat: /var/www/******.hu/web/******.hu/index.php
Illetve van egy sql.php file-om itt: /var/www/******.hu/web/sql.php
Valamiért az index.php-ba egyszerűen nem tudom beincludolni, már rengeteg variációt megpróbáltam! Hogy kellene helyesen megadni az elérési utat?Köszönöm!
Nem írtál szolgáltatót, de szerintem is OpenBaseDir -lesz.
Némelyik konkrét könyvtár helyett, "." add meg, ezzel az adott helyet jelölve.
Így felsőbb könyvtárakat nem, csak belsőeket érsz el az adott helyről.
Ne haragudj, de hibakeresésből beírok egy egyest az ellenőrződbe, leülhetsz.
Szóval:
- próbáld ki, hogy egy mappába rakod az index.php-vel, és úgy sikerül-e include-olni.
- ne abszolut hivatkozást használj, vagy ha igen, akkor használd a __DIR__ változót.
- nem lehet, hogy jó az include, de valami más nem működik? Ellenőrizd!
- KAPCSOLD BE a display_errort!!!
- include helyett require (nézz utána, mi a különbség!!!)
Hello, nyugodtan beírhatsz egy egyest, tekintve, hogy csak pár napja kezdtem el php-val foglalkozni :)
Az index.php-val egy mappában működik az include!
Próbálkoztam a _DIR_-el is sikertelenül.
Már pár napja utánanéztem, hogy mi a különbség az include és require között, ha jól olvastam a require fatal errort produkál, ha valami nem oké, az include cask egy figyelmeztetést küld, de folytatja a script futtatását
Közben válaszolt a szolgáltató is:
A tárhelyeinken biztonsági okokból az open_basedir korlátozás van érvényben. Ez azt jelenti, hogy a weboldal csak a saját mappájának tartalmához férhet hozzá, és azokhoz a fájlokhoz nem, amik a saját /web/domainneve.hu mappában van eltárolva.
Alternatív megoldásként a htaccess-el levédet mappát javasolták, ezt én már elkészítettem. Mit gondoltok megfelelően biztonságos így adatbázis felhasználó illetve jelszó tárolásához?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!