Weblap szerkesztés nézetnél milyen ingyenes programot érdemes használni? Itt gondolok arra, hogy egyszerre láthassam a code-ot és mondjuk alatta a tartalom nézetet, hogy miként néz ki amit szerkesztek? Itt gondolok olyanra, mint a "Dreamweaver CS5"
Nagyon erősen mellőzd a grafikus editorokat és azok nézőkéit.
npm szerver és browsersync, vagy kézzel frissítgetés böngészőben.
Amikor webszerkesztést tanltunk, akkor DreamWeavert használtunk. Igaz, ez korántsem ingyenes, de egyébként ha kicsit "mélyebben" foglalkozunk a webszerkesztéssel, akkor a vizuális része tök felesleges. (Mivel ugye az csak statikus oldalaknál igazán hatékony.)
Elég divatos a KompoZer (+Nvu, a kettő kb ugyanaz), ezek ingyenesek, de vizuális szerkesztőt továbbra sincs sok értelme dinamikus weboldalnál használni.
Aztán ott van még a BlueFish, hasonló kategória, talán némileg jobb. Illetve a BlueGriffon, ami elméletileg a KompoZer utódja, de annál jóval komolyabb.
Ami pedig engem illet: igaz, nekem ez csak hobbi, de régebben Quanta+-t használtam, most pedig BlueFish-t a kódkiegészítés miatt. Az osztott nézetnek itt önmagában nincs értelme, az csak statikus oldalaknál hasznos, de indítok mellette egy böngészőt, azzal hitelesen látom a végeredményt is, és szükség esetén el lehet rendezni a két ablakot egymás alá vagy mellé.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!