Mennyire nehez egy weblap teszteles munkat betolteni?
Nehez mehtanulni weblapot/honlapot tesztelni megtanulni?
Mi a menete?
Egyszeru weblap tesztelesrol lenne szo
Hát nem tudom, vannak e webtesztelők. Érdekes dolog, én még nem hallottam ilyenről, persze lehet, csak nem figyeltem oda.
Ezt inkább a játékoknál, vagy egy nagyobb alkalmazásnál veszik hasznát, ekkor jó ha van külön teszter/teszterek, mert a kódoló egyrészt nem vesz észre mindent, másrészt pedig nincs idő a "tesztelgetésre", jön a következő meló. De a weblapnál általában egyből látható, ha valami nem úgy megy, mint ahogyan kellene. Érdekes dolog ez. Bocsi, ha nem tudtam válaszolni.
Hát ez is egy rendes szakma. Meg lehet tanulni. A legtöbb helyen a tesztelöknek az a dolga, hogy kitalálják és lefejlesszék az automata teszteket. Ezek jellemzöen a termék egy-egy featurejét tesztelik.
Ha szeretnéd megtanulni, azt ajánlom, hogy kezd a seleniummal( [link] Mi ezt használjuk melóban, elég jól megfelel a célnak. Persze programozni kell tudni minimális szinten.
Ami szerintem a nehezebb ebben a szakmában az nem az implementáció, hanem jó test-case-ket kitalálni. Ez már majdhogynem müvészet.
Sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!