Helo mi! Hogy csináljam meg, hogy a táblázat(table) legyen mondjuk függőleesen 5 soros, és mellette is viszintesen 5 sor legyen ?
az a lényeg, hogy a függőleges sorok mellé akarnám rakni nem pedig alá a dolgokat.
[Első] [Első tartalom]
[Második] [Második tartalom]
Kábé így.
De csak alá engedi.
De a w3-at már néztem. NEkem az kell, hogy függőlegesen írjak ki menüsorokat, és melléjük lehessen tenni a tartalmat.
A w3-nál egymás alá kerülnek
A linkelt példában kb. az van amit kértél, csak kisebb. Vannak oszlopok, meg vannak sorok. A kódot értelemszerűen, az igényeidnek megfelelően kell módosítani.
A <tr> jelenti a sorokat, a <td> meg az oszlopokat. Az első sorban azért van <th>-val jelölve az oszlop, mert az a fejléc.
<table style="width:100%">
<tr>
<th>Firstname</th>
<th>Lastname</th>
<th>Age</th>
</tr>
<tr>
<td>Jill</td>
<td>Smith</td>
<td>50</td>
</tr>
<tr>
<td>Eve</td>
<td>Jackson</td>
<td>94</td>
</tr>
</table>
Ezt azért túlzás bonyolultnak nevezni, egyszerűen csak jelölni kell, hogy itt kezdődik a sor, itt kezdődik az első oszlop, második, jön a következő sor stb..... Ilyen a HTML. Egy oldal akár több tízezer sorból is állhat. Mondjuk lehet egy sorba rakni az egészet, csak azt kellemetlen szerkeszteni... :)
Nem egészen értem, hogy mire számítottál!? Ha mondjuk valójában nincsen szükséged táblázatra, akkor ezt el lehet érni más tagekkel meg némi css-el.
Úgy van előrébb, és még előrébb. xD
Mivel itt egy félbetörött hangya eszét sem tudjátok szimulálni, ezért inkább letettem rólatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!