Informatika érettségin miért tesznek táblázatot a weblapkészítés feladatba?
KRÉTA rendszer és annak a telefonos applikációja a mai napig hibákkal küszködik. Szerinted pont az oktatás lenne toppon informatika terén?
Az oktatás mindig le van maradva.
1. Az informatika érettségi nem munkahelyi interjú, nem szakmai vizsga - ne várj el tőle olyan szigorúságot.
2. A 2020. május-júniusi vizsgában az alábbi szerepel:
"Ezt táblázattal vagy a stíluslapban lévő tartalom, oszlop és lablec jelölők beállításával és alkalmazásával hozza létre"
és a javítókulcsban is mind a táblázatos, mind a stíluslapos megoldás is adekvát - szóval nincs a táblázat használata kötelezővé téve, csak egy lehetőség: ha valaki táblázatot használna, kávéval, de elfogadják.
Nyugi, 1-2 év, és már CSS-t, meg Bootstrap-et kell majd használnod. ;)
Egyébként meg pár személyes megjegyzés:
- Oké, nem divatos, de attól még jól használható a táblás elrendezés.
- A közismereti érettségi nem szakmai tantárgy, itt még csak az a cél, hogy az adott tantárgyból egy stabil ALAPTUDÁST szerezz. Ez nem webfejlesztő vizsga. :)
- A táblázatokat pedig rengeteg helyen használják, és nem csak az elrendezés megvalósítására. Ha egy mérés/elemzés eredményeit akarom közzétenni, az is táblázat, és bizony van, hogy azt is alakítgatni, formázni kell.
Köszönöm a válaszokat!
#3 Tudom, hogy arra is jó a táblázat, de melyik érettségi feladatban volt ilyen?
Nem sokat néztem meg, de azokban nem láttam ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!