Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Kép átméretezése hogy oldható...

Kép átméretezése hogy oldható meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az oldalom csináltam egy kép feltöltés részt, ahová a tagok a profil kéeit tölthetik fel. Ez egy nagyon egyszerű script jelenleg és így néz ki:

[link]

Az profilképek a főaldalon jelenik meg egymás mellett, de sajnos minden kép más méretben és ez eléggé rontja az élvezeti értéket. Hogyan lehetne megoldani, hogy a képek egységesen jelenjenek meg?

2020. nov. 18. 05:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ezzel jelenleg nem csak képet tudnak feltölteni, hanem futattható álományt is.
2020. nov. 18. 06:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Tudom. Jelenleg csak localhoston megy, tehát még a védelemmel foglalkozok, hanem azzal, hogy egy alapot fel tudjak építeni, de a kép átméretezés most egy kicsit kifogott rajtam.
2020. nov. 18. 07:27
 3/11 A kérdező kommentje:

Tehát itt az élő példa:

[link]

3 kitalált tag, 3 külön kép és nincs egység sajnos.

2020. nov. 18. 07:32
 4/11 anonim ***** válasza:
google: php image upload resize
2020. nov. 18. 12:28
 5/11 anonim ***** válasza:
22%
Én esküszöm nem értem hogy akarnak programozni mostanában a tanoncok, 'zénidőmben (meg most is) ha nem tudok valamit, legyen az pizzatésztarecept, buszmenetrend vagy egy függvény leírása megfogom magam és rákeresek.
2020. nov. 18. 12:30
 6/11 A kérdező kommentje:
Ja persze ez az alap. Én is rákerestem, csak nem találtam még olyan megoldást, ami minden igényemet kielégíti.
2020. nov. 18. 12:55
 7/11 anonim ***** válasza:

Én kliens oldalon csinálnám meg.

A kiválasztott képet beraknám egy rétegbe mint háttér.

Draggable és Resize módon JS -el igazítom - méretezem.

Majd RasterizeHTML JS lib -el képet készítesz, és azt töltöd fel.

[link]

2020. nov. 18. 13:08
 8/11 anonim ***** válasza:
#7 van ennek a módszernek bármi előnye azon kívül hogy nem a szerver erőforrásait eszi? Vagy pont az a cél? Elvileg ezzel nem a kliens kijelzömérettől függ az elkészíthető méret?
2020. nov. 18. 14:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerver terhelés csökkentése, adatforgalom minimalizálása (nem 5-8MB méretű képet tölt fel)

Illetve a pontosabb vágáshoz az igazítás, pozicionálás.

A kép lehet nagyobb mint a kijelző mérete.

A szerkesztőben a képet igazítja pl. egy 300x300 mezőbe.

a rejtett réteg amibe másolja, és majd canvas -al képet készít, az pedig lehet 4× -es szorzóval a méretek, így 1200x1200px -es kép készülhet.

2020. nov. 18. 17:46
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 ja hogy először a sajátgépről linkeled a képet? Nem is hülyeség. Nem is értem, miért nem jutott az eszembe. :O
2020. nov. 19. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!