HTML div átméreteződés megakadályozása?
Szeretnék egy mobilos oldalt készíteni amin a fő div-ben mindenféle input mezők vannak. A probléma amivel szembesülök az az, hogy mikor a felhasználó belekattint az egyik mezőbe akkor a mobil felhozza a virtuális billentyűzetet, ami lecsökkenti a hasznos képernyő méretét és a css miatt (height: 90vh) ismét átméretezi a képernyőt.
Én azt szeretném, hogy ha egyszer betöltődött a honlap akkor a div azt a méretet őrizze meg. Ezért gondoltam, hogy az onload-után beállítom a maxHeight és minHeight paramétert a képernyő magasságára és arra számítottam, hogy ezután mikor a felhasználó belekattint az input mezőbe a div majd scroll-ozható lesz. Nem ezt történik hanem ugyanúgy átméreteződik a div.
Min kellene változtatnom?
kód:
Mondjuk ennyi erővel megmondhatnád, hogy miben adjam meg, mert megpróbáltam %-ban is illetve azt is, hogy teljesen kihagyom a css-ből de nem változott meg az oldal viselkedése.
Ha ezzel a kommenttel csak azt akartad mondani, hogy én hülye vagyok te meg nagy szakértő akkor teljesen egyetértek, viszont ha nem akarsz segíteni akkor egyszerűbb nem írni semmit.
mainFrame.style.minHeight = mainFrame.height+'px';
(Csak számotad vissza a height, mértékegységet, hogy px azt nem, de mikor definiálod a minHeight -et, meg kell adni a mértékegységet is.)
jah és offsetHeight, height() -van még jQuery -be.
mainFrame.style.minHeight = mainFrame.offsetHeight+'px';
Úgy álltok neki webes cuccokat gányolni, hogy azt sem tudjátok, mit csináltok. Nálad van internet? Van Google? Tudsz olvasni? Tudod értelmezni a vh definícióját?
Szerintem ne idegesítsd magad, árt a szépségnek. Te biztosan úgy tanultál programozni, hogy soha nem tettél fel kérdést senkinek, én meg úgy, hogy vannak olyan pillanatok amikor kérdezek.
Bocsánat, hogy gányoltam, szégyellem is magam miatta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!