Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ingyenes tárhely- és domainszo...

Ingyenes tárhely- és domainszolgáltató?

Figyelt kérdés

Kellene gyorsan egy ingyenes tárhely és domain (ami nem a nethely.hu-s). Valaki segítene?

Nektek melyik vált be?

(Nem kérek a google huszárokból.)

És nem ártana, ha a domain .hu-ra végződne.

Mielőtt bárki el kezdene kioktatni, tudom, hogy milyen hátrányokkal jár az ingyenes domain és tárhely, de most nagyon kell egy dolgozathoz, a nethely.hu (ami eddig működött és több weboldalam is volt onnan) most egyszerűen nem működik, és nekem most nincs időm, hogy heteket várjak, mire visszaír az ügyfélszolgálat, mert holnapra kell.

Csak annyi kell, hogy PHP szolgáltatása legyen, és fel tudjam tölteni a saját fájljaimat (amit már megírtam).

2020. okt. 8. 06:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Na, látom kár is volt ide írni.

Betalált a sok troll. Semmi gond, jelentettem mindet.

Annak a kevés töredéknek, aki próbált is segíteni, nagyon szépen köszönöm.

" Te kis lusta sz@r." Ezzel most meghazudtolod magad, hiszen állításod szerint többe tart nekem ezt a kérdést leírni, mint rákeresni, tehát annyira mégsem lehetek lusta :)

Remélem azért, hogy majd jobb kedvre derülsz, sajnálom, hogy elrontottam a napodat (tulajdonképpen a semmivel, hisz senki sem kért rá, hogy ide írj).

2020. okt. 8. 15:35
 12/17 A kérdező kommentje:

"Ez igazából nem volt válasz a kérdésemre."

Igazából az sem válasz a kérdésemre, hogy visszakérdezel egy a kérdés szempontjából tök lényegtelen dologra.

2020. okt. 8. 15:37
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Bemutatok pár ingyenes tárhelyet, az előnyeit és a hátrányait is ismertetem minden szolgáltatásnak, így könnyebben ki tudod választani azt, hogy neked melyik lenne a legjobb. Mindegyiket teszteltem, a saját tapasztalataim osztom meg. Bízom benne, hogy a válaszommal érdemben tudok segíteni.

1. [link]

Előny: 1000 Mb-os tárhelyet adnak, ami teljesen reklámmentes. Erre bőven elfér egy átlagos méretű weboldal vagy blog. Használhatsz saját domain nevet, vagy ingyenes aldomaint. WordPressel is kompatibilis, sőt a saját installerükkel ez telepíthető is, így nem kell szenvedni az FTP-vel. A szerverek elég gyorsak, az eddig általam tesztelt ingyenes tárhelyek közül ez a leggyorsabb, ezért került a listám elejére.

Hátrány: nagyon hosszú és nehezen megjegyezhető aldomainok közül lehet választani. Alacsony a fájlméret korlát (egy nagyobb felbontású fényképet már nem lehet feltölteni). A havi adatforgalmi limit 5 Gb, ami elég kicsi, egy napi 100 látogatottságú weboldallal simán el lehet érni.

2. [link]

Előny: könnyen megjegyezhető Magyar aldomaint ad. Mivel Magyar szolgáltató, ezért a válaszidő és a sebesség jó.

Hátrány: méretes bannerhirdetés van benne, ami folyamatosan látszik és szerintem zavaró. Bár van benne PHP és MySQL is, de nagyon sok függvényt korlátoznak, a WordPress-el már kompatibilitási problémák vannak. Ennek függvényében inkább alap HTML oldalakhoz ajánlom, maximum 1-2 egyszerűbb PHP függvénnyel.

3. [link]

Előny: Európai szervere is van, aminek megfelelő a sebessége. 1500 Mb-os tárhelyet és korlátlan adatforgalmat ad (az észszerűség határain belül). A WordPressel kompatibilis. Több aldomain közül is lehet választani.

Hátrány: zavaró reklám van rajta. A kezelőpanel teljesen Angol nyelvű.

4. [link]

Előny: 5Gb tárhelyet ad, ez kifejezetten magasnak számít az ingyenes tárhelyek körében. Az összes ismert és népszerű CMS-el kompatibilis (pl. WordPress, Joomla!). Van automata script telepítője, többszáz scripttel. Több PHP verzió közül választhatsz. Európai szerver is elérhető. Ingyenes aldomaint is ad, de saját domain névvel is használható. Vistapanel kezelőfelületet használ, mely kinézetre és tudásra nagyon hasonlít a népszerű és fizetős cPanelre.

Hátrány: nekem ok nélkül törölték a weboldalam, még csak látogatott sem volt. Utána olvastam interneten, sokan panaszkodnak ugyanerre, ez egy elég nagy feketeleves, mivel ez az ingyenes tárhely szolgáltatásokban felér egy fizetőssel.

+1 [link]

Tudom, ingyenes tárhelyet keresel, de úgy érzem, hogy ez még belefér a listába. A Web 1G csomag mindössze 1000 Ft-ba kerül egy évre, ami szó szerint jelképes ár.

Előny: 1 Gb tárhelyet és korlátlan adatforgalmat ad, ez bővem elegendő egy átlagos méretű weboldalhoz. SSD tárhely (a fentiek egyike sem SSD-s). Lényegesen gyorsabb és megbízhatóbb a szolgáltatás minősége a fentieknél. Választható a PHP verzió. Nincsenek PHP függvény korlátozások, az összes népszerű CMS-el kompatibilis.

Hátrány: évente 1000 Ft-ba kerül.

2020. okt. 8. 16:46
 14/17 A kérdező kommentje:

#13 köszönöm, de már sikerült az egyik előző válaszoló által említett 000webhost (azt is vagy 30 percen keresztüll kellett csinálnom, mivel mindig volt valami geb@sz a szervereivel).

De azért köszönöm mindenkinek!

2020. okt. 8. 19:33
 15/17 anonim ***** válasza:
Fura, én csináltam már próba oldalt a webhoston de valami 5 percnél tovább nem tartott fellőni-
2020. okt. 8. 20:19
 16/17 anonim ***** válasza:

"Igazából az sem válasz a kérdésemre, hogy visszakérdezel egy a kérdés szempontjából tök lényegtelen dologra."

"már sikerült az egyik előző válaszoló által említett 000webhost"

én voltam a 3-as, 4-es, 6-os "segítség" és a 10-es "troll" is :)

és azért kérdeztem vissza (többször is), mert a kérdésben szabtál kritériumokat és mivel nem értettem hogy miért fontos (bár ezekszerint nem fontos, hiszen most mondtad, hogy "tök lényegtelen") szóval a kritériumoknak megfelelően nehéz volt használhatót javasolni. tudod azért szoktunk visszakérdezni, hogy pontosabb és használhatóbb választ adhassunk és nem azért hogy személyes sértésnek vedd :)

tehát ha leírsz feltételeket és esetleg megkérdezzük miért fontos akkor annak oka van, de gondolom azért nem adtál rá választ mert te magad sem tudtad miért lenne fontos :D

no offense, csak tényleg nem értelek.

"És nem ártana, ha a domain .hu-ra végződne."

"visszakérdezel egy a kérdés szempontjából tök lényegtelen dologra."

gondolom érted már mit nem értek, ugye? :)

na mindegy, örülök hogy sikerült megoldanod.

peace.

2020. okt. 8. 20:59
 17/17 A kérdező kommentje:

#16 értelek, de úgy értettem, hogy lényegtelen, hogy neked nem mindegy, hogy nekem miért kell olyan?

De mostmár mindegy, a tárhely megvan a webhostnál, domaint pedig tudtam csatlakoztatni nethelytől (úgy tűnik, csak a tárhelyükkel van gond, mivel azt sem ismeri fel, hogy FTP-t kértem rá).

2020. okt. 9. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!