Gond van a blogommal, mi lehet a baj? Mi az a helyőrző?
A blogom címe: [link]
Már legalább 5x elküldtem ellenőrzésre az AdSense-re de mindig visszadobja valami miatt.
Ez a legújabb: "Ha a kialakítás alatt álló webhelyekben és alkalmazásokban helyőrző tartalom található, az úgy tekintendő, mintha nem lenne tartalom."
Mi a fene az a helyőrző? Hiába nézem a linkelt leírásokat nincs elmagyarázva. Nem tudom felvenni a kapcsolatot senkivel, csak ide-oda irányítgat ahol semmi segítséget nem kapok, csak sablon szövegek vannak az irányelveikről.
Légyszi segítsetek!
Erre a kőkemény 10 posztra (ráadásul úgy, hogy eléggé, hát hogyismondjam, színvonaltalanok...) nem nagyon fogsz te AdSense-t kapni. Ez nagyon kevés.
Az AdSense blog megadja a magyarázatot:
"Minimális tartalmi követelmények
Nem engedélyezett a bevételszerzés, ha nincs tartalom.
Ha a kialakítás alatt álló webhelyeken és alkalmazásokban helyőrző tartalom található, az úgy tekintendő, mintha nem lenne tartalom."
A te blogodban nincs tartalom, illetve ami van, az egyszerűen kevés.
Egyébként technikailag valószínűleg a nagy zöld sávot, ami tökfeleslegesen ott virít a címsor alatt, azt nézi helyörzőnek.
Igazából a hajtás feletti tartalommal van gondja.
(hülye kifejezés, de az ami először látszik, ami megjelenik betöltéskor, látható a képernyőn lefele görgetés előtt)
Itt nálad a színes sávok látszanak, ezt pedig "helyőrző" -nek, a később feltöltésre kerülő tartalom részére fenntartott üres helynek tekinti.
Ha megszabadulsz ettől a piros, zöld, fehér sávoktól és valami keskenyebb esztétikusabb fejlécet csinálsz, már is megoldottad ezt a problémát.
4-esnek köszönöm! Szerintem itt van a kutya elásva, de nekem nem esett le.
Azok a sávok valójában egy zászló akar lenni, ami egy jelkép, később ki is derül a jelentése, lesz arról is egy fejezet, ezek szerint a google algoritmusa nem tudta ezt feldolgozni. Ez az a tipikus amikor egy program/bot dönt és hülyeség a vége, normális emberrel pedig nem lehet kommunikálni, mivel semmiféle ügyfélszolgálati vagy email-es elérhetőség nincs ahol meg tudnám kérdezni mi a bajuk a blogommal.
Senki ne gondolja hogy ennyi az egész, ez egy 266 oldalas könyv része, amit én írtam, meg is jelent 2017-ben, rendesen, hivatalosan, OSZK-ban is megtaláljátok.
A könyv tartalma minimális módosításokkal fog szép lassan felkerülni a blogra. Ez eddig valóban nem túl sok tartalom, de először az AdSense-t akarom rendbetenni, hogy működjön, hogy ne kelljen már azzal többet vesződnöm. Voltak régebben ennél sokkal egyszerűbb, netes pénzkereséssel kapcsolatos blogjaim, ott nem kukacoskodtak ennyit, simán megadták elsőre.
De nem fogom a teljes könyvem tartalmát elérhetővé tenni ha nem engedik az AdSense-el összekapcsolni, ezért is ilyen gyér és ritkán frissül még a blog.
Eddig megkaptam azt is hogy kevés és nem túl értékes tartalom, de azt már nem írja. Akkor még 4-5 fejezet volt csak fent. És most legutóbb legalább 2 hétig ellenőrzés alatt volt a blog, gondoltam végre csak megadják, de nem.
Magamtól viszont nem jöttem volna rá, mi bajuk van, már azon agyaltam felhívom a Google központját Pesten hogy élő emberrel beszélhessek és segítsen. Baromi frusztráló, YouTube-nál is hogy egyszerűen nem tudsz hova fordulni ha különleges problémád van.
Még1X köszi a segítséget, megpróbálok valamit kezdeni azzal a zászlóval és mindenképp írok hogy mire jutottam, az volt-e a bajuk.
1. A design és kinézet ízlés dolga, szubjektív. Ez alapján ne akarják akadályozni egy blog működését.
2. Nem vagyok grafikus, nem tanultam ezt sehol és nem is volt célom valami hű de szuper dizájnt alkotni, a könyvem kiadásánál is mindent én csináltam és fizettem, pont az a lényege ennek az egésznek hogy akár milyen is, minden saját munka legyen. (Igaz a blogban a képeknél ez nehézkes, de ahol tudom a valódi forrást feltüntetem mindig)
3. Az én ízlésem szerint meg pl a minimál stílus igénytelen és unalmas, ami most nagyon trendi. Ezen kár vitázni. Egyébként ez a zászló is úgy jött ki hogy ebben a színsorrendben nem egyezik egy nemzet zászlajával sem így nyugodtan használhatom. Egyébként is inkább a szöveg és az eszmeiség, értékrend a lényeg, amit át szeretnék adni a blogommal, a dizájn másodlagos. Lehet hogy egyszer csinálok majd komolyabbat, de egyenlőre jó ez így.
Szerintem nem a fejlécben lévő képet nézi helyőrző tartalomnak, hanem az egész weboldalt magát.
A hibaüzenet legalábbis a "nincs tartalom" kitételhez kapcsolódik:
"Minimális tartalmi követelmények
Nem engedélyezett a bevételszerzés, ha nincs tartalom.
* Ha a kialakítás alatt álló webhelyeken és alkalmazásokban helyőrző tartalom található, az úgy tekintendő, mintha nem lenne tartalom."
Na. Az a helyzet, hogy legutóbb azzal utasítottak el, hogy a blogom nem volt elérhető, ami hülyeség. Aztán utolsó lendülettel, levettem a zászlót, kitöröltem az összes dátumot, átírtak kicsit a magyarázatot és pár napon belül végre elfogadták és hozzákapcsolták az AdSense fiókomhoz.
Most az ads.txt-vel van gondjuk, letöltöttem, bemásoltam, ellenőriztem, elvileg minden jó, olvasni is lehet ha rámegyek a [link] címen. Azt írják, ha kevés kérés érkezik, 1 hónapig is eltarthat mire hirdetések jelennek meg és a rendszer érzékeli a változtatást.
Mindent jól csináltam? Most már csak várnom kell és folytatnom az írást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!