Mobil barát weboldal ?
Kezdő vagyok a web programozás terén. Értem én, hogy nagyobb szövegek, nagyobb kattintható gombok , nagyobb térközzel kellenek a mobil barát weboldalhoz, de mi van akkor ha nagyon sok adatot kell megjeleníteni egyetlen oldalon ?
Asztali gépen még épp jó, de ugyanazt a tartalmat nem tudom belesűríteni egy mobil képernyőbe.
A Google attól még mobil baráttá minősíti , ha tologatni kell a tartalmat ?
Na, egy picivel előrébb vagyok.
Most jöttem rá, hogy a META-ban be kell állítani a Viewportot.
Bemásolom ide, hogy a következő kezdőnek ne kelljen szívnia vele.
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
Megint egy új fogalom... betojok. :)
Hirtelen beleolvasva azt hiszem ezt már kihagyom.
Csak odáig szeretnék eljutni, hogy Google tesztje azt mondja rá, hogy mobilbarát oldal és ennyi.
Így sem rossz az oldal besorolása, hogy nem mobilbarát,de muszáj a mobilosoknak is kedvezni, mert egyre többen vannak.
Pedig én hogy utálok mobilról netezni....
Respontive oldal olyan oldal, amit ha böngészőben kezdesz széltében összetolni, akkor megváltozik a tartalmi felépítés is. Pl. Egymás alá kerülnek a blokkok, megjelenik a mobil menüs icon, stb.
Legtöbbet általában FlexBox CSS-ek csinálnak és @media CSS-el. De ezt támogatja a Boostrep CSS framework is. De csinálhatod kézileg is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!