Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mikor használunk var-t JavaScr...

Mikor használunk var-t JavaScriptben a let helyett?

Figyelt kérdés
Van olyan, amikor mindenképpen a var-t kell használni, és nem lesz jó let-tel? A let nem a var helyett van?

2020. aug. 25. 20:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
9-es nem tudom észrevetted-e de minden válasz le van pontozva, semmi köze hozzá hogy hasznos-e a válasz vagy nem.
2020. aug. 26. 09:12
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

Ahogy már írták többen var helyett jött a let és a const. A vart persze nem vették ki hiszen az hatalmas kódbázist érintene az egész interneten, minden vart használó javascript kód használhatatlanná válna újabb böngészőkben.

De szinte az összes modernebb IDE (pl. WebStorm) figyelmeztet már hogy ne használd és eslint is tiltja.

Mondhatni hogy nem hivatalosan deprecated lett de kivenni valszeg sosem fogják a nyelvből.

Kicsit olyan mint pl. Javaban a Date/Calendar API :)

2020. aug. 26. 09:38
 13/21 anonim ***** válasza:
28%

Nem a var helyett lett e let és const, amiből az utóbbi olyan idős mint a var.

furcsálltam hogy reneszánszát éli, és egy korábban kidobott rész vissza jött. :-D

A let most "trendi", meg leszólják a var -t aki azt használja, pedig ugyan úgy hasznos az is.

Én minden esetre, egy darabig biztos a var -t használom még, hogy minden eszközzel kompatibilis maradjon.

És ha már csak pár % lesz (2-3 év), azon eszközök ahol nincs mód ES6 -ra akkor kezdem majd használni a let -et, és akkor is ott ahol az célszerű.

Nem utálni, és üldözni kell a var -t, hanem érteni a különbséget, és adott feladatnál megfelelő eszközt használni.

2020. aug. 26. 11:58
 14/21 anonim ***** válasza:
58%
#13 jól teszed, szerintem küldj egy pull requestet is az ESLint-nek amiben törlöd a no-var szabályt, írd le nekik miért jobb így.
2020. aug. 26. 12:07
 15/21 anonim ***** válasza:
51%

Hát nem tudom. Azért olyan sokan nem használják a let-et. :)

Itt egy példa:

[link]

Egy let sincs benne csak var.

2020. aug. 26. 14:06
 16/21 anonim ***** válasza:
60%

#15 ha példákat nézel, akkor érdemes olyat, amit kompetensebb emberek írnak és eleve ES6-os projekt.

Pl. a Google Shaka Player-je:

[link]

2020. aug. 26. 14:29
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

16. igaz egy var sincs benne, helyette közvetlen window -hoz adja.

illetve nagyon sok helyen úgy használja let -et, hogy var legyen.

(azaz ne block hanem function szintű legyen, ez az erőltetés már vicces.)

2020. aug. 27. 08:29
 18/21 anonim ***** válasza:
20%

16. Oké, az a legviccesebb benne, mikor const -al egy változóba rakja globál szinten a window -ot, majd annak add tulajdonságokat. :-D

pl.:

const win = window;

win.xxx = 'yyy';

majd később xxx -ként hivatkozik rá, tehát mint ha var xxx = 'yyy'; -al csinálta volna. :-D

végül is ellehet teljesen üldözni a var -t és hülyét csinálni magunkból, mert most ez a trend. :-D

2020. aug. 27. 08:38
 19/21 anonim ***** válasza:
79%

Valószínűleg valóban a Google fejlesztők hülyék és nem te.

Esetleg írd le nekik a gondolataidat, lehet neked van igazad és megreformálod a modern JavaScript használatát (meg még garantált hogy kapsz egy állásajánlatot is).

Majd szólj hogy mit szóltak!

2020. aug. 27. 09:37
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én küldök nekik gyorsan egy pull requestet, amiben lecserélem az összes letet és constot varra. Délutánra biztos be is tolják.
2020. aug. 27. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!