Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mikor használunk var-t JavaScr...

Mikor használunk var-t JavaScriptben a let helyett?

Figyelt kérdés
Van olyan, amikor mindenképpen a var-t kell használni, és nem lesz jó let-tel? A let nem a var helyett van?

2020. aug. 25. 20:05
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
35%
Nem használunk var-t már. Max legacy kódban és/vagy backward compatibility miatt.
2020. aug. 25. 20:15
 2/21 anonim ***** válasza:
25%
Let jó mindenre szinte :)
2020. aug. 25. 20:20
 3/21 anonim ***** válasza:
16%
Én soha.
2020. aug. 25. 20:41
 4/21 anonim ***** válasza:
52%

a var és a let nem teljesen ugyanaz... itt elég jól összefoglalják:

[link]

2020. aug. 26. 00:21
 5/21 anonim ***** válasza:
61%
Senki nem mondta, hogy teljesen ugyanaz, csak azt, hogy már nem használjuk a vart.
2020. aug. 26. 07:46
 6/21 anonim ***** válasza:
70%

"A let nem a var helyett van?"

De igen.

Ahogy már említették, a var megmaradt a kompatibilitás fenntartása miatt, hiszen rengeteg kód még var-t használ, a let (és const) ES6-os feature. A var gyakorlatilag egy rosszabb let.

Itt le van írva, hogy miért így oldotta meg Brendan Eich a var problémát:

[link]

2020. aug. 26. 08:07
 7/21 anonim ***** válasza:
26%

Használd nyugodtan a var -t, az minden eszközön és böngészővel kompatibilis.

Akkor érdemes let -et használni, ha az indokolt, block szinten kell csak meghatározni, amiből pl. setTimeout() -at async módon átadod a változót egy függvénynek.

var esetén az lesz érvényes ami az utolsó módosításnál volt, let esetén az amikor a setTimeout() függvényt létrehoztad.

Tehát a let nem a var helyett van, hanem mint egy plusz eszköz.

2020. aug. 26. 08:52
 8/21 anonim ***** válasza:
65%

#7 de igen, var helyett van, nem véletlenül tiltja ESLint (és persze TSLint is) a var használatát már évek óta:

[link]

[link]

2020. aug. 26. 08:57
 9/21 anonim ***** válasza:
65%

Ahogy nézem erre a kérdésre nem létez(het) jó válasz! :D :D :D

"Senki nem mondta, hogy teljesen ugyanaz"

A kérdező kérdésére válaszoltam és nem a te válaszodra (már ha te/ti) írtátok az első kettő választ. A kérdésből pedig azt szűrtem le, hogy tulajdonképpen a különbségre kíváncsi, ezért linkeltem egy viszonylag friss stackoverflow-s választ, amit 6241 ember talált jónak. (amúgy szerintem is jól összefoglalja, bár én elsősorban backendes vagyok)

Tehát meséld már el nekem hogy ez miért nem hasznos a kérdező/kérdés szempontjából, ami miatt megérdemeltem a lehúzást?!

2020. aug. 26. 09:10
 10/21 anonim ***** válasza:
82%

Igen úgy látom a Palantir egész tömören össze is foglalja a lényeget:

"Declaring variables using var has several edge case behaviors that make var unsuitable for modern code."

7-es igen végülis egy plusz eszköz hogy rosszabb kódot írj, így is fel lehet fogni :)

2020. aug. 26. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!