Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » WWW. vagy anélkül használjátok...

WWW. vagy anélkül használjátok az oldalakat?

Figyelt kérdés

[link]

Yslow rossz pontokat ad a GTmetrix értékekben. Azt mondta valaki hogy mert nem használom a WWW. előtagot, ha lenne akkor nem lenne ez a hiba (Use cookie-free domains). De Googleben nem találtam semmit erre. Szerintetek?

2020. aug. 21. 11:51
 1/9 anonim ***** válasza:
65%

Ennek semmi köze ahhoz, hogy www-vel vagy anélkül használjuk az oldalakat.

Arról van szó, hogy a YSlow azért nyafog, mert a statikus tartalmak - képek, stíluslapok, Javascript-kódok - kiszolgálásakor a webszervered sütiket küld, ami felesleges hálózati forgalmat generál.

Éppen ezért javasolja a YSlow, hogy ezen tartalmakat szolgáld ki külön aldomainből (például static.oldalneve.hu), így azon aldomain nem fog sütiket küldeni.

Bővebben erről a hivatalos dokumentációban:

[link]

illetve Wordpress esetén sok helyen írnak ennek a kivitelezéséről - például:

[link]

2020. aug. 21. 12:53
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Egyiket se. Könyvjelzőket meg linkeket használunk. Ki a fene gépel be címeket manuálisan?
2020. aug. 21. 14:30
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
#2 én.
2020. aug. 21. 15:42
 4/9 A kérdező kommentje:

Múltkor egy 60 éves embernek mondtam hogy NEM KELL WWW!

Akkor is úgy rakta és nem jött be a weboldal... :)

2020. aug. 21. 16:45
 5/9 anonim ***** válasza:
52%

#2: Mondjuk az, aki 3 oldalnál többet látogat meg élete során, és nem szeretne 6 oldalon át tartó könyvjelzőlistával bajlódni.

Vagy aki nem akar több időt elszúrni azzal, hogy könyvjelzőzzön egy olyan oldalt, amit talán életében kétszer keres fel.

Vagy az, aki nem akarja a közös / munkahelyi / publikus gépére rávezetni a fél életét. ;)

Vagy aki nem akar kétszer annyi időt eltökölni azzal, hogy a könyvjelzőkben keresgél, ahelyett, hogy elkezdi beírni a webcímet, amit ha már meglátogatott, egyből fel is ajánl a böngésző.

Egyébként zárójelben: nekem még egyszer sem törött le a kezem attól, hogy egy 10 karakteres címet be kellett gépelnem.

2020. aug. 22. 11:13
 6/9 anonim ***** válasza:
79%

A hagyományos felfogás szerint a domain név elejére, ponttal odabiggyesztve jelezzük, hogy milyen szolgáltatásról van szó. Ez sok esetben még mindig így van. Mondjuk a GMail levélküldő szervere smtp.gmail.com. Nem simán csak gmail.com, holott úgy is megoldható lenne. De ez a gyakorlat terjedt el a www kivételével az összes ismertebb szolgáltatásnál. A www is nagyon sokáig szokás volt, csak aztán - lévén az internet leggyakoribb szolgáltatása - a felhasználók kezdtek ellustulni. Miután egyre több weboldalnál megoldották, hogy www nélkül is működjön, fájóan sok lett az a 3 extra betű, és ma már piszkosul kifogna a legtöbb felhasználón, ha egy oldalnál ez kötelező lenne.

Közben meg a webszerverek üzemeltetői is átálltak arra, hogy www nélkül működjenek a weboldalaik. (Bár egyébként egy 5 perces beállítás elérni, hogy mindkét formában működjön. Csak ugye sok webmester is lusta, és inkább nem állítja be.)

2020. aug. 22. 11:18
 7/9 anonim válasza:
Én mindig www nélkül használom.
2020. aug. 22. 21:15
 8/9 anonim válasza:
Nincs az öt perc. Egyetlen CNAME rekordot kell hozzáadni.
2020. aug. 22. 21:19
 9/9 A kérdező kommentje:

CNAME nem oldja meg, minden subdomaint megold, de a www. előtagot nem tekinti annak. Globálisan gond van még ezzel.

De a webhosting-osnak elég szólni és beállítja hogy átirányítsa a címet www. nélkülire.

Csak nem tudtam hogy cookie gond-e.

2020. aug. 22. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!