Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » El tudnátok magyarázni néhány...

El tudnátok magyarázni néhány fogalmat 1-2 mondatban?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy melyik micsoda, mire jó, hogy kell elképzeéni a működését/használatát. Tudodm, hogy a Wikipédia a barátom, de informatikai analfabétaként abból sem igazán fogom fel...

Szóval ezek érdekelnének:

HTML

CSS

JavaScript

PHP

Wordpress

Bootstrap

React

Angular

Vue.js

Git

Node.js

API

Twig

2020. júl. 18. 23:39
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Én nem tartom magam analfabétának, szoftverfejlesztőként dolgozom (igaz beágyazott rendszereknél), de a jó részét én se tudom hogy mire jó vagy hogy "működik", mert nincs rá semmi szükségem. Neked mire is kellene ez a tudás? Illetve milyen mélységű magyarázat kellene hozzájuk?
2020. júl. 18. 23:58
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Hát azért szoftverfejlesztőként 11-et illik a listából ismerni.

A kérdezőnek: a válasz nem férne el 5000 karakterben, így el sem kezdem leírni. Mi lenne a konkrét kérdésed?? Ha csak az, hogy mik ezek, a wikipédia leírja, vagy google-ba beírva sok más akár elmagyarázó cikk is.

2020. júl. 19. 00:07
 3/8 A kérdező kommentje:
Igazából legjobban az érdekel, ezek hogyan és hol kapcsolódnak egymáshoz.
2020. júl. 19. 00:12
 4/8 Derwer ***** válasza:
26%

Mint már írták, ez egy egy roppant rövid kérdés, amelynek a helyes megválaszolása túlmutat az oldal keretein...

De azért egy pici segítség, a hiányos tudásom alapján :

HTML: az a nyelv, amiben a honlapot vagy szöveget formázod. Betű méretet, vastagítást és egyéb paramétereket defuniálsz.

CSS: a HTMLben deklarált tulajdonságokat, szövegformázási dolgokat összefoglalója tipizálja. Lehetőséget ad a HTML gyors es hatékony formázására.

PHP: szerver oldali programozási nyelv, ami képes. Pl autentikálni a usert, cookie Kat kezelni és programod alapján _generálni_ a HTML kimenetet.

JavaScript : hasonlóra képes, mint a OHOy de kliens oldalon, vagyis ez a böngészőben fut, néma szerveren.

WordPress : egy portal keretrendszer, amivel nullay vagy legalábbis kevesebb kódolással össze lehet rakni egy weboldalt és az alap csomagom felül rengeteg kiegészítő modul érhető el hozzá.

A fentiek persze csenevész megfogalmazások, de ez fér bele az oldala kereteibe. (plusz én se vagyok jártas ezen témákban)

2020. júl. 19. 02:14
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

"Hát azért szoftverfejlesztőként 11-et illik a listából ismerni."

Én frontend fejlesztő vagyok, ismerem/használom nagyrészét ezeknek, DE egy beágyazott rendszereket fejlesztő kollégától vagy machine learning engineertől irreális elvárás hogy ezeket ismerje. A git és az API amit "illik" (=> "kell"!), de a többit nem.

"szoftver" != "webes alkalmazás", rengeteg más terület is létezik.

2020. júl. 19. 07:35
 6/8 anonim ***** válasza:
4%

Bootstrap

React

Angular

Vue.js

Front end framework mind a harom

Git

Verzio kezelo

Node.js

Back end js framework

API

Application programming interface

Twig

Symfony templating engine

2020. júl. 19. 08:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Illetve a bootstrap az egy css library
2020. júl. 19. 08:47
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 HTML, CSS, JS Framework*
2020. júl. 19. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!