Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Csak nekem nem tetszenek a...

Csak nekem nem tetszenek a background-attachment: fixed stílusú background imagek?

Figyelt kérdés

SEO szempontjából sem előnyös ha háttérként adunk meg egy képet.

Viszont szinte kivétel nélkül a legtöbb mai "stílusos" oldalon szembe jön velem ez a background-attachment: fixed jelenség, amit egyszerűen nem tudok hova tenni. Csak az én szép érzékemmel van valami baj?

2020. júl. 15. 18:15
1 2
 1/11 Szirty ***** válasza:
36%
Nem tudom hogy nekem tetszenek-e, kifejtenéd milyenek ezek?
2020. júl. 15. 19:32
 2/11 A kérdező kommentje:

[link]

Általában jó nagy felbontású képekkel szokták ezeket használni.

Pl. itt: ( [link]

Az oldal közepe felett egy ~450 pixel magas block mögött látni a háttérképet.

2020. júl. 15. 20:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Amúgy a tetkós oldal király :D

Egyébként nekem is eszembe jutott már ez, olyan mint régen a jobb klikk tiltása, sok weboldalon volt, és baromság volt.

Múló hóbort ez, néhány weboldalnak jól áll, másoknak nem. Képtől is függ. Szerintem ezen a tetkóson kifejezetten jó.

2020. júl. 15. 23:15
 4/11 anonim ***** válasza:
Ésszel használva jól mutathat. (persze én is láttam már olyat, hogy túlzásba vitték) Szerintem sincs gond ezzel a tetkós oldallal. Sokkal kevésbé zavaró mint mikor a "metro" design-t erőltették a weboldalakon.
2020. júl. 16. 07:08
 5/11 Szirty ***** válasza:
51%

Én spec. nem szeretem a "túldizájnolt" megjelenést. A letisztult, egyszerű jobb a szememnek.

Én is azt mondom mint a többiek, hogy mértékkel és ízléssel használva lehet helye egy oldalon.

Da ha a többség ilyen és túl van tolva az nem jó.

(egy web oldalnak a tartalomról kellene szólnia nem a dizájnról)

2020. júl. 16. 07:18
 6/11 anonim ***** válasza:

#5-ösnek:

Egy film is a tartalma miatt készül... Csak nem midnegy hogy 320*240-be nézed meg, vagy HD-ben

2020. júl. 19. 15:33
 7/11 anonim ***** válasza:

#6 A hasonlat azért nem olyan jó. Az #5-ös szerintem a giccsbe átmenő túltolt designra gondolt.

Filmes hasonlattal élve: a CGI orgia is sok lehet, ha a történetről eltereli a néző figyelmét.

2020. júl. 19. 16:58
 8/11 Szirty ***** válasza:
63%

"Egy film is a tartalma miatt készül..."

Sajnos nem.

Az emberek túlnyomó többségének a forma sokkal többet számít a tartalommal szemben.

Ezt a marketing már nagyon régen felismerte.

Szebb csomagolásban ugyanaz a termék jobban fogy, csak új nevet kell adni neki.

Rengeteg túldizájnolt web oldal van közel nulla tartalommal.

2020. júl. 19. 17:04
 9/11 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Azért nem a giccsről beszéltem, másfelől pedig a tartalom miatt, a történet miatt lesz érdekes egy film... Csak a kinézet is számít azért. Nem mindegy az sem, mennyiből forgatják, és azt hogyan...

Manapság sok rossz film van, és sok rossz weboldal. Legyünk egyediek, és akkor talán létrehozhatunk valamit, ami egy bizonyos rétegnek elnyerheti a tetszését :)

2020. júl. 19. 22:05
 10/11 Szirty ***** válasza:

Egyetértek azzal amit írtál.

Így van.

"Legyünk egyediek, és akkor talán létrehozhatunk valamit"

Igen, de véleményem szerint effektív értéket leginkább a tartalom képvisel és nem a körítés.

A tartalom ált. objektív módon megítélhető, de a körítés megítélése elég szubjektív.

Ha az utóbbi extrém akkor nagyobb eséllyel egyedi, de hát ízlés és stílus vajon mi?

2020. júl. 20. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!