Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » HTML és CSS megtanulásának...

HTML és CSS megtanulásának van értelme, ha már szinte bárki készíthet weboldalakat ezek nélkül is pl. WordPress-en keresztül?

Figyelt kérdés

2020. júl. 10. 00:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Na és hogyan módosítod a HTML és CSS kódot, ha nem ismered? A Wordpress csak minimális beállításokat enged, ha a sablon készítője egyáltalán implementálja ezt.
2020. júl. 10. 00:47
 2/17 anonim ***** válasza:
28%
Inkább meglevő framewörköket tanulj. Azokban van elég kész template. A WordPress-t felejtsd el.
2020. júl. 10. 01:28
 3/17 anonim ***** válasza:
60%
A Wordpress az otthon ülő anyukaknak jó másodállásra. Nézz meg bármilyen wordpress oldalt, iszonyat optimalizálatlan, iszonyat lassú...Mindegy mit csinálsz.
2020. júl. 10. 03:43
 4/17 TrollFater ***** válasza:
70%

Nincs értelme. Sőt, mond meg a matektanárnak, hogy neki sincs értelme, mert feltalálták a számológépet duuh!

Sőt! A sulinak sincs értelme, mert ott van minden az interneten!!!

/ troll kérdésre troll választ! /

2020. júl. 10. 07:33
 5/17 anonim ***** válasza:
77%

Persze, hogy van.

Már csak azért is, mert mindent, amit megtanulsz, azzal csak bővül a látóköröd, többlet tapasztalatot szerzel, és még ha közvetlen haszna nincs is, akkor is közvetetten a későbbiekben profitálhatsz belőle.

De közvetett haszna is van.

Szép dolog a Wordpress, Drupal, Joomla és társai, de van velük két probléma. Az egyik, hogy egy egyszerűbb feladathoz "túlsúlyosak". Az "ágyúval verébre" tipikus esete. Nem mindig van szükség fullextrás csillivilli cuccra, néha elég pár egyszerű HTML- vagy PHP-oldal. Főleg, ha gyenge a hardver. Én tavaly írtam egy meteorológiai állomáshoz webfelületet. Annyira volt szükség, hogy ha a lakásból valaki beírta böngészőbe az állomás IP-jét, akkor kiírja az aktuális időjárási adatokat. Ehhez bűn lett volna CMS-hez nyúlni. ;)

A másik hátrány pont az ellenkezője: ha valamit a szokásosnál jobban testre kell szabni, akkor azt megint csak egyszerűbb a hagyományos technikákkal. Lehet persze a CMS-eket is bővíteni, csinosítgatni, de egy adott szint felett ez már jóval több munka és macera, mint nulláról megírni.

Na meg aztán nem egy hatalmas ismeretanyagról beszélünk. Jóó, a CSS tud terjengős lenni, de a HTML az a két délután alatt megtanulható technológia.

2020. júl. 10. 08:30
 6/17 anonim ***** válasza:
59%

Megy a piros pacsizás :)

Csak a szakmai szint nincs meg...

2020. júl. 10. 08:33
 7/17 A kérdező kommentje:

Én senkit nem pontoztam le (kivéve téged 08:33-as, mert csak kötözködsz)...

Feltettem egy kérdést, mint a weblapkészítéshez nem értő ember, nem tudom, miért várjátok el, hogy itt csak profik kérdezzenek itt. Ha annyira értenék hozzá, nem kérdezném meg.

2020. júl. 10. 08:39
 8/17 anonim ***** válasza:
51%

#2 voltam. És roszzul esik, hogy indok nélkül van lepontozva a válsz, miután 5 évet web2es programozással töltöttem repülőgép szimulátor és orvosi eszköz támogatás szintjén.

De biztos nem értek hozzá, ezért érdemes lepontozni.

Sok sikert a WordPress-hez. Neked nem lesz szükséged másra.

2020. júl. 10. 08:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem ezt a lepontozást. Ha valaki nem érti a HTML, CSS-t, akkor hogy a frászba akar belenyúlni? Pl. Wordpressben bele akar rakni a sablonba egy új egyedi blokkot, akkor azt hogyan teszi meg, ha nem ért hozzá? Mert ehhez pl. nem kínál lehetőséget a Wordpress-féle kattintgatós megoldás.
2020. júl. 10. 09:00
 10/17 anonim ***** válasza:
53%
Vissza igazolás kérés a kérdés. Állít valamit és azt akarja, hogy igaza legyen. Nem érdekli, hogy mire jó valóban a CSS és a HTML, HTML5.
2020. júl. 10. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!