Milyen munkák vannak egy állami intézménybe?
Állami intézmény alatt pl egy iskolára gondolsz?
Tudomásom szerint (amikről én tudok) még az évzáró hangosításával is a rendszergazdát bízzák meg. Ha vannak tanulói laptopok ő készíti be, óra előtt, stb..
Gondolom nincs mindenhol így, de feltételezem nem egyedi, hogy minden szrt a nyakába sóznak.
Emellé társul egy olyan pofátlanul alacsony fizetés ami miatt az esetek többségében az informatika tanárt alkalmazzák rendszergazdaként is, mert nem találnak embert aki ennyiért elvállalná.
Óvoda, bölcsöde esetén még viccesebb a helyzet és olyan technológiákkal fogsz találkozni amiről lehet csak "történelemként" hallottál.
Egyéb intézményben nincs most ismerősöm így friss információkkal nem tudok szolgálni, illetve ez sem általános (remélem).
Na akkor az nem az állami intézmény lesz!
TANULNI? Hát max történelmet. A legtöbb helyen olyan eszközökről tudok amik teljesen elavultak. Már ha vannak eszközök.
Van olyan általános iskola ahol még egy fájlmegosztás sem jött össze. Kerüld el messzire akkor az államit. Keress valami céget. Bízd rájuk, hogy megítéljék a tudásodat. :)
Majd megtanulod. Ezzel hidd el a cégek is tisztában vannak. Nem te vagy az első, aki kezdőként jelentkezne. Ezért vannak a junior pozíciók. Próbálkozz!
Ha gyorsan tanulsz és jó a logikád és türelmed is van, szerintem nem lesz gond. De továbbképezheted magad ha nagyon bizonytalan vagy, ott a devops akadámia pl..
Illetve elvégezhetsz egy CCNA-t is. (Hol-hogyan-mennyiért abban nem vagyok otthon, mert fejlesztő vagyok nem rendszergazda.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!