Egy webshopot készítek. Hogyan tudom listázni az egyes termékek összes adatát az adatbázisból kattintásra?
Részletezve:
A főoldalon megjelennek a legújabb termékek. Minden terméknek van egy egyedi product_id - je.
Azt szeretném megcsinálni, hogy amikor a felhasználó rákattint egy adott termékre akkor megjelenjen egy új oldalon(mint az összes webshopban) csak az a termék(amire kattintott) részletes leírással.
Ha a felhasználó visszalép a kezdőoldalra és egy másik termékre kattint akkor az is ugyanazon az oldalon jelenik meg csak a másik termék adataival.
Ez egy egységes oldal ami formázva van és az product_id - k alapján hívja meg az adatbázisból a hozzá tartozó adatokat.
De sajnos nem tudom, hogyan kell megcsinálni.
A kezdőoldalon 8 darab termék van megjelenítve és egy $row['product_id'] tárolja az ID-ket.
Echo - val ki is írattam, szépen kiírja minden termék végére az egyedi ID-t.
Próbáltamó <a></a> tagek közé rakni $row['product_id']-t, és megadtam, hogy href = hirdetes.php.
Azonban a hirdetes.php-ben lefutó sql lekérdezésben nem tudom megadni WHERE után, hogy melyik product_id-re kattintott a felhasználó.
Pl. beteszed az url-be a product_id-t és az alapján lekérdezed az adatbázisból a hozzá tartozó termékadatokat:
akombakom.hu/hirdetes.php?product_id=5
Ha kérdés lenne ez is, akkor itt van egy példa hogyan lehet URL-ből kinyerni az adatokat:
Tehát kiveszed az URL-ből a product_id-t, ami a fenti példában az 5-ös. Eltárolod egy változóban és az SQL where feltételének azt adod meg.
Köszi a segítséget.
Az utolsónak üzenem, hogy egyenlőre diák vagyok.
Azért kezdtem el webshopot csinálni itthon, hogy hasznosan töltsem az időt. Mivel jelenleg úgysem birok menni sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!