Amikor kitörlök egy rekordot az adatbázisból akkor az AI (autoincr. ) ezt figyelmen kívül hagyja, hogyan tehetném meg, hogy ne tegye?
Tehát mondjuk van 3 rekord a táblában, kitörlöm a 3mas rekordot. Akkor bent lesz az 1 és a 2. Hogyha újat hozok létre, akkor annak már 4 lesz az ID-je, és az úgy néz ki, hogy 1, 2, 4. Azt szeretném megoldani, hogy amikor törlök egy rekordot, akkor az ID ugyan onnan kezdje a számlálást, tehát ha kitörlök egy sort, és újat csinálok, akkor annak is 3-mas legyen az id-je.
Hülyén magyaráztam, remélem azért érthető. Forgive me pls.
(PHP-ról van szó)
Nem akarsz ilyet csinálni.
Az id-nak, definíciójából adódóan egyedinek kell lennie.
Miért ne maradna?
Értelmezd egy picit amit írtam.
A Törölt sorok ID-jét elmentem egy másik táblába. Tehát elmentem az első sor ID-jét, majd törlöm az egész sort. Érted? Az az ID szabad lesz.
Létrehozok egy újat, ami a táblából szedi ki az ID-t, amihez nem tartozik semmi, mert törölve lett az a sor amiben volt.
Érted?
Egyedi marad. Ennyire azért nem bonyolult...
:D :D :D
Leírom mégegyszer: nem marad egyedi.
Két teljesen különböző elemhez fog ugyanaz az id tartozni egy törlés/létrehozás után.
Szerinted ez egyedi???
Ennyire azért nem bonyolult...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!