Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Amikor kitörlök egy rekordot...

Amikor kitörlök egy rekordot az adatbázisból akkor az AI (autoincr. ) ezt figyelmen kívül hagyja, hogyan tehetném meg, hogy ne tegye?

Figyelt kérdés

Tehát mondjuk van 3 rekord a táblában, kitörlöm a 3mas rekordot. Akkor bent lesz az 1 és a 2. Hogyha újat hozok létre, akkor annak már 4 lesz az ID-je, és az úgy néz ki, hogy 1, 2, 4. Azt szeretném megoldani, hogy amikor törlök egy rekordot, akkor az ID ugyan onnan kezdje a számlálást, tehát ha kitörlök egy sort, és újat csinálok, akkor annak is 3-mas legyen az id-je.

Hülyén magyaráztam, remélem azért érthető. Forgive me pls.

(PHP-ról van szó)

2019. aug. 21. 10:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Auto incrementtel ezt nem lehet, az egy számláló ami folyamatosan nő. Ezt neked kell megvalósítanod úgy, hogy vagy PHP oldalon lekéred az idket, kikeresed az első lyukat és azzal inserteled a rekordot, vagy null értékkel inserteled és adatbázis oldalon egy triggerrel keresed meg ezt és átírod insert előtt. Ez sok rekord esetén lassú, ezért nem használják, hanem elfogadják, hogy lesznek lyukak az adatbázisban.
2019. aug. 21. 10:40
 2/18 A kérdező kommentje:
Hm, értem. Köszi!
2019. aug. 21. 10:44
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg úgy tudsz gyorsítani a dolgon, ha mindenképpen be szeretnéd tömni a lyukakat, ha sor törlésekor eltárolod a törölt sorok id-it, és új sor hozzáadásakor onnan választod ki.
2019. aug. 21. 11:12
 4/18 A kérdező kommentje:
Ez mondjuk nem rossz ötlet. Igazából csak egy kérdés volt, haverommal vitatkoztunk azon hogy lehet/nem lehet, de igazából akkor a Lehet mellett áll a dolog. Hogyha a törölt sorok id-jét eltárolom egy másik táblában és új sor hozzáadásakor vizsgáltatom vele hogy melyik a legkisebb ami üres és a "töröltek" táblában benne van, akkor csak azt az ID-t adom neki és töröltetem a "töröltek" táblából. Tetszik :D
2019. aug. 21. 13:18
 5/18 anonim ***** válasza:
51%

Nem akarsz ilyet csinálni.

Az id-nak, definíciójából adódóan egyedinek kell lennie.

2019. aug. 21. 15:41
 6/18 A kérdező kommentje:
Igen, és egyedi is marad. Nem értem a problémád.
2019. aug. 21. 19:32
 7/18 A kérdező kommentje:

Miért ne maradna?

Értelmezd egy picit amit írtam.

A Törölt sorok ID-jét elmentem egy másik táblába. Tehát elmentem az első sor ID-jét, majd törlöm az egész sort. Érted? Az az ID szabad lesz.

Létrehozok egy újat, ami a táblából szedi ki az ID-t, amihez nem tartozik semmi, mert törölve lett az a sor amiben volt.

Érted?

Egyedi marad. Ennyire azért nem bonyolult...

2019. aug. 21. 21:34
 8/18 anonim ***** válasza:
0%

:D :D :D

Leírom mégegyszer: nem marad egyedi.

Két teljesen különböző elemhez fog ugyanaz az id tartozni egy törlés/létrehozás után.

Szerinted ez egyedi???

Ennyire azért nem bonyolult...

2019. aug. 21. 22:35
 9/18 A kérdező kommentje:
Te magadtól vagy ennyire hülye vagy fogják a kezed?
2019. aug. 21. 22:42
 10/18 A kérdező kommentje:
Te ezt most vagy azért spammeled ide, mert "fogják a kezed" (csak így röviden), vagy azért mert provokálni akarsz egy vitát amiben tudod, hogy nincs igazad, de így legalább figyel rád valaki :D
2019. aug. 21. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!