Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért nem tudom ezt az oldalt...

Miért nem tudom ezt az oldalt új ablakban megnyitni? (info házi)

Figyelt kérdés

<a href="doboz.htm" target="ujablak">Ide kattintva megnyílik a doboz.htm oldal.</a>

így sem működik:

<a href="doboz.htm" target="_blank">Ide kattintva megnyílik a doboz.htm oldal.</a>

Edit Plust használok, csak a HTML nyelvet ismerem, házi feladathoz kellene segítség

2020. márc. 29. 12:49
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
target="blank"
2020. márc. 29. 12:56
 2/7 A kérdező kommentje:

Úgysem jó, meg szvsz _blank néven írom a tag-et. Google Chrome böngészőt használok. - talán azzal nem stimmel vmi beállítás - leginkább még erre gyanakszok.

Bocs, a gépelési, helyesírási hibákért.

2020. márc. 29. 13:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A 2. kód jó (Igen, _blank), innentől kezdve nem itt van a hiba.

- A közelben máshol van szintaktikai gond

- Javascript felülírja a viselkedését.

- A böngésződet nem érdekli a target attribútumod ( ritka, de nem kötelező neki )

2020. márc. 29. 13:10
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

A target="_blank" alapesetben új böngészőfület nyít - a felhasználó dönthet arról, hogy ez új ablakban történjen meg:

[link]

Javascriptből window.open metódussal:

[link]

[link]

lehet nyitni. De a böngésző felugró ablkak-blokkolója ezt megfoghatja.

2020. márc. 29. 13:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Megnézem a linkeket, de még mindig tanácstalan vagyok. A javascriptekről még nem tanultunk, azt nem ismerem. Továbbra sem értem mi lehet a gond. Szintaktikai hiba elkövetésére sem gyanakszom, ellenőriztem.

Magántanuló vagyok, egyedül, felnőtt fejjel tanulok informatikát.

Mindegy, ha minden kötél szakad, megyek tovább. Nem akarok leragadni egy "problémánál" mert így csak az időmet pazarlom.

2020. márc. 29. 13:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha megnyugtat, akkor valószínű a böngésződ blokkolja, és okkal. Ezt a user joga eldönteni, hogy átirányítást vagy új ablakot akar, ezért vannak rá külön opciók (jobb kattnál), és külön gyorsgombok is (balkatt, görgőkatt).

Már jó 10+ éve is erősen ajánlott volt mellőzni az ilyesmiket.

2020. márc. 29. 14:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is erre gyanakodtam. Akkor mégsem én hibáztam:)
2020. márc. 29. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!