Milyen egy jó webfejlesztő? Használnak template-et, vagy mindig nulláról kezdenek?
Van html és css alapismeretem, illetve egyszerűbb weboldalakat meg is tudok csinálni a nulláról magamtól template-ek nélkül, viszont egy kínszenvedésnek tűnik az egész.
Az a problémám leginkább, hogy nagyon lassan dolgozok így (csak hobbi projektek), és hamar meg is unom, mert hetekbe telik mire valami kinézhető a weboldalból. Meg nem is a legszebb..😅
Egyetemen csak 1 félévnyi webfejlesztésem volt, de nem is ez a fő területem, szimplán csak hasznosnak tartom, ezért gyakorolgatom azóta is.
Az előadóm szerint a wordpress, dreamweaver stb progik csak gyerekeknek valóak, így ez be is rögzült, ezért mindig egy üres notepad++-al indul a fejlesztés.
A kérdésem az lenne, hogy a webfejlesztők hogy dolgoznak?
Ha van egy munka, akkor a nulláról bepötyögik maguk a többszáz sornyi kódot?
Vagy template-eket használnak? Ha igen, azokat hol lehet megtalálni? Vagy mindig egy korábbi projectből indulnak ki, és azt szabják testre?
Valóban ciki website builder tool-okat használni, ahogyan a tanárom is említette?
Mi az igazi követelmény a versenyszférában ezen a területen?
Kipróbáltam a minap egy wordpress-hez hasonló tool-t gyakorlásképp, és egy nem intenzív pár óra alatt ez lett az eredmény:
Nyilván nem tökéletes, de magamat ismerve ugyanez nekem hónapokba került volna ha a nulláról elkezdem pötyögni a kódokat..
De ezt megtapasztalva, megfordult a fejemben, ugyan miért kezdenék el bármit a nulláról, ha léteznek ilyen segédeszközök? Vagy a copyright miatt szoktak nulláról felépíteni weboldalakat?
Szia!
Nem kezdik mindig a nulláról, de ha kellene, akár azt is tudná egy jó fejlesztő.
Vannak kész sablonjaik, amit átalakítanak az igényeknek megfelelően.
Van egy tartalom kezelő, amit vagy ők készítettek, vagy valamelyik ingyenest használják, és annak keretében építik fel, és csak egyedi igényeknek átalakítják a modulokat.
Vannak FW -k szerveren, ami nem egy tartalom kezelő hanem egy nyersebb hátteret biztosít, de sok általános, hasznos rész integrálva van, hogy megfelelő MVC szerkezetbe tudják felhúzni az egyedibb igények esetén.
Ritka az amikor teljesen nyers forrásból egyedileg kell felépíteni, az teljesítmény centrikus eseteknél fordul elő, ahol pl. gyorsan kell lekezelni, rengeteg kérést.
Ilyenkor nem használnak fel egy méretes FW -t csak a céliránynak megfelelő kód kerül bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!