Hogyan lehet megtudni, hogy egy weboldal tárhelyén tárolt, jelszóval védett anyagot ki és mikor nézett meg a jogosultságot kapott (jelszót ismerő) személyek közül?
Egyáltalán mi a jobb megoldás*?
- Ha jelszóval védett információ egy mappában elhelyezett pdf fájlban kerül elhelyezésre?
- Ha az adott anyag egy jelszóval védett aloldalon kerül elhelyezésre?
(*A megoldás tekintetében az is fontos szempont lenne, hogy a jogosultsággal rendelkező csak megnézni tudja -letölteni nem- az adott anyagot.)
A koncepció, hogy egy előzetesen kiküldött -bemutatkozó- e-mailben jelzésre kerülne a címzett számára, hogy a levélben elhelyezett linkre kattintva további információk is elérhetők a weboldalról.
- Ha a címzett rákattint a linkre, akkor meg kellene adnia az e-mail-címét és ezt visszaküldve nekem (rendszernek) egy újabb e-mailben megkapná a jelszót, amivel hozzáférhetne az érintett anyaghoz.
Fontos lenne, hogy a jelszó csak egyszeri alkalomra legyen érvényes! Tehát az újabb megnézés csak újabb jelszó birtokában legyen járható, és esetleg kötve legyen a jelszót igénylő IP címéhez is. (Erre azért lenne szükség, hogy valóban az nézze meg a kiküldött jelszóval az anyagot, aki igényelte és akinek kiküldésre került. Tehát az igénylő ne adhassa át, ne küldhesse tovább e-mailben másnak a megkapott jelszót.)
Hogyan lehetne ezt megoldani, úgy, hogy információt kaphassak arról, hogy ki és mikor kezdeményezte az adott információ (pdf, aloldal) megnézését?
Van a fenti elgondolásomnál elegánsabb, látogató barátabb megoldás?
Kezdő vagyok a témában.
Megköszönöm, ha valaki konkrét megoldás(okat) javasol, de az is nagy segítség számomra, ha olyan linkeket, tutoriálokat adtok, amiken -szerencsés esetben beláthatóan rövid időn belül- összeszedhetem a megoldáshoz szükséges morzsákat. Előre is köszönet minden értelmes válaszért.
Tudom, hogy teljesen nem lehet megvédeni a képernyőn megjelenő adatokat.
Az nem gond, ha valaki PrintScreen-el lemásolja.
Olyan embereknek küldeném ki az első -bemutatkozó- e-mailt, akik vélhetően nem bajlódnának még a PrintScreen-el sem azért, hogy elmentsék/letöltsék a megismert információkat.
Azt szeretném megakadályozni, hogy pl. a jelszóval védett és letöltött fájlt vagy az aloldal címét automatikusan tovább küldhessék.
Mivel az első -bemutatkozó- e-mailt én küldöm ki, rendelkezésemre fog állni minden címzett neve és e-mail-címe.
Ezért gondoltam, hogy talán megfelelő biztonsági faktor lenne, ha az adatok megnézése az e-mail-cím és az egyedi (egyszer használható) jelszó együttes megadásához lenne rendelve.
Köszönöm. Esetemben nem a vevőcsalogatás és a "spammelhető"-ség a cél.
Olyan információkat szeretnék -lehetőség szerint ellenőrzött formában- megosztani a vállalkozásom szolgáltatásairól, amelyek részleteiről azt szeretném elérni, hogy a konkurencia a lehető legkésőbb szerezzen tudomást.
Szóval senkit nem akarok kéretlen hírlevelekkel és hasonló marketinganyagokkal fárasztani. Ezeket én sem szeretem.
A weboldalam sem dobozos/sablonos megoldásra (Wordpress, Joomla, stb.) épül. Inkább egy egyszerű, statikus, névjegy/bemutatkozó oldalban gondolkodom, amit magam rakok össze egy kis html, css ismerettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!