Javascriptben képmegjelenítés?
var myImage = new Image(100, 200);
myImage.src = 'picture.jpg';
document.body.appendChild(myImage);
Amire szükséged van: Jquery.
Mi az a jquery? JS library (magyarán: felturbózza a JS-t)
Nem éri meg a sima js-el vesződni, csak önképzési szinten, mert már sehol nem fogod használni. Vagy JS frameworkot fogsz használni, vagy MINIMUM jqueryt. A szintaxisa is finomabb, tehát tessék jqueryt használni.
Hogy használjak jqueryt?
ezt majd olvasgasd el, neked erre van szükséged:
<script src=" [link] integrity="sha384-q8i/X+965DzO0rT7abK41JStQIAqVgRVzpbzo5smXKp4YfRvH+8abtTE1Pi6jizo" crossorigin="anonymous"></script>
ezt tedd bele a body zárótag elé, de még bele.
nézz utána:
jquery selectors by id
jquery show / hide image by id
Ez körülbelül egy órás feladat a te szinteden. Ha rászánod az 1 órát, akkor tudni fogod mi az a jquery, mi az a selector, miért jó a jquery, és gazdagabb lettél nagyon sok új infóval.
"Amire szükséged van: Jquery."
Egy ilyen egyszerű pár soros feladathoz, minek több kB-os JS függvénykönyvtár? Pláne hogy még tetézzük egy kis Bootstrappel is - hadd kavarodjon össze a kedves kérdező!
"Nem éri meg a sima js-el vesződni,"
Ha nem érti meg a JS-t nem fogja megérteni a jQuery-t sem.
Lehet hogy fancy, de az alapokra szükség van.
"Egy ilyen egyszerű pár soros feladathoz, minek több kB-os JS függvénykönyvtár? Pláne hogy még tetézzük egy kis Bootstrappel is - hadd kavarodjon össze a kedves kérdező!"
Leírtam miért kell jquery -> "Nem éri meg a sima js-el vesződni, csak önképzési szinten, mert már sehol nem fogod használni. Vagy JS frameworkot fogsz használni, vagy MINIMUM jqueryt. A szintaxisa is finomabb, tehát tessék jqueryt használni"
Bootstrapről szó sem volt, csak belinkeltem az oldalt, mert ott van egy tök jó boilerplate html. De külön ki is emeltem a script taget ami neki kell.
"JQuery-t sem használnak már sehol, mert iszonyú elavult."
ez egyrészt hülyeség (mi is használunk), másrészt ha igazad van akkor még mindig csak ismételni tudom magam -> "Vagy JS frameworkot fogsz használni, vagy MINIMUM jqueryt. A szintaxisa is finomabb, tehát tessék jqueryt használni"
Tehát ha a te logikádat követjük, és a jquery elavult, akkor a JS még elavultabb. Ez nettó butaság. VueJs-el, Angularral és Reactal pedig pláne nem akarom őt terhelni.
Jó lenne ha kedves kollégák fejlesztenék magukat kicsit a szövegértésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!