Milyen PHP keretrendszereket ajánlotok PHP 7 és afölött?
Elég nagy a tárház keretrendszerekből, persze vannak felkapottabbak és kevésbé felkapottak.
Annyira nem vagyok járatos, hogy melyik mennyire támogatja a legújabb PHP verziókat és hogyan építette bele a saját működésébe. Néhány keretrendszer inkább nagyobb projektekhez való csak, mert elég robosztusak tudnak lenni.
Nekem egy olyan keretrendszer kellene ami támogatja a a PHP 7+-t, kisebb alkalmazások fejlesztésére alkalmas elsősorban, de nagyobbaknál se hasaljon el. Egyszerű legyen kezelni és ne akarjon az emberre erőltetni sok sajátos megoldást.
Eddig amikkel foglalkoztam abból a CodeIgniter volt ami tetszett főleg. Symfony, Kohana...amikkel még bizonyos szinten foglalkoztam. Slim az amiről olvastam, hogy a RestAPI-s megoldásokban elég jó.
Főleg API-s megoldások tetszenének (persze mindből lehet API-t fejleszteni, de nem mind1 milyen áron és milyen megkötésekkel, igényekkel).
#2:
ok kösz :D
jó dolog a PHP, arra amire szükséges alkalmas
én is jobb szeretek más nyelveket, de webnél a PHP backend a favorit, a C# és a JS webes környezetben annyira nem tetszik és nem is indokolt váltanom :)
Én is ajánlom a Laravelt, mert jó támogatottsága van, és gyorsan lehet benne fejleszteni.
Ugyanakkor - csak hogy legyen alternatívád - a Symfony 4 is eléggé támogatott, és jól dokumentált keretrendszer, ami szintén a PHP7-re épül. Mivel már foglalkoztál Symfonyval, lehet hogy kézreállóbb megoldás lenne.
Köszi az ajánlásokat
Symfonynál is 0-ról kezdeném az egész tanulást, szóval időben nem biztos, hogy annyival hamarabb "végeznék".
Akkor Laravel és Symfony amit ajánlotok.
A munkahelyen Symfonyval többen foglalkoznak és lehetőség szerint ez lesz az egyik irány amit alkalmazunk a zöld mezős projekteknél, de jó ha több a tudás, szóval, ha ők azt használják én lehet Laravelezni fogok, erről még velük is beszélek, hogy mik a tervek.
Privátban meg mind2 jó irány, hisz mindkettő piacképesnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!