Egy SQL tábla (MySQL szerver) hány UPDATE-et bír végrehajtani mondjuk 1 perc alatt? Mekkora terhelést bír mielött összeomlana?
Az, hogy mekkora terhelést bír el attól függ, hogy az adatbázist kiszolgáló erőforrások mekkora mértékben érhetőek el.
Egyedül sosem fogsz tudni akkora terhelést adni a servernek, ami eléggé nagy lenne, ez egyszerűen a php fuátásából ered. Egy foreach gyorsan végigpörög az adatokon, de ha túltolod a load-ot, akkor egyszerűen queue-re lesz vágva, és mivel technikailag 1 processnek számít, úgyis csak megáll és nem fut addig, amíg az sql szerver nem válaszol, hogy oké vettem az utasítást. Szóval addig várakozik a következő loop körrel. Persze itt tized mádospercekről beszélünk, de akkor is megvárja a választ, ami azt jelenti, hogy van elég erőforrás a feldolgozásra.
Éppen ezért ezt normálisan úgy tudnád tesztelni, hogyha tudsz szimulálni egy jelentős mennyiségű usert, akik egyszerre indítanak requesteket a server felé, szerintem másodpercenként 100 user az eléggé komoly, de akár lehet állatkodni 1000 vagy 5000 vagy 10.000 user/sec -el is. De amíg nem tudsz ennyi usert egy időben szimulálni, addig felesleges vele szenvedned, teljesen fals eredményt fogsz kapni.
Egyébként a szerver terhelését (akár a fájl szerver akár az sql szerverét) munin-al szokták monitorozni. Persze van özön féle ilyen cucc, de én ezt ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!