Miért nem tudom installálni a virtuális gépemen lévő Debian operációs rendszerre a phpmyadmint?
Azt a hibaüzenetet kapom vissza, hogy:
"A phpmyadmin nem elérhető, de egy másik hely hivatkozik rá.
A csomagnak nincs telepítésre kijelölt verziója."
Semmi ilyen hibát nem találtam magyarul, de kezdek rájönni, hogy angolul kéne telepíteni a Debiant, mert magyar hibaüzenetekre sose találok rá.
Javaslom ne csomagból telepítsd, hanem töltsd le a hivatalos weboldaláról:
kicsomagolod a webtárhelyed megfelelő könyvtárába, a konfigurációs állományát beállítod és kész.
wget-tel vagy curl-lal letöltöd a webtárhelyedre.
Vagy letöltöd a lokális gépedre és ha van SSH-elérésed, scp-n áttöltöd (Winscp segítségedre lesz).
Kicsomagoláshoz ott a tar
Könyvtár létrehozásához mkdir
Másoláshoz cp
Állomány szerkesztéséhez ott a vi, a nano, az mcedit.
Az alapvető Unixos/Linuxos parancsokkal/parancssoros eszközökkel ideje megismerkedni - ha már Linuxos szervert üzemeltetsz.
Igen, szervert üzemeltetek lokálisan, saját magamnak, hogy megtanuljam hogyan kell.
Egyébként köszi, ez alapján már menni fog.
1.
Debian verzió? Repóid?
2.
Minek a phpmyadmin ha nincs GUI-d?
Felraktam amúgy, mert telepítettem egy ssh-t, és sftp-vel elérhető lett a megfelelő mappa.
Igazából fejlesztő vagyok, de eddig nem nagyon értettem a szerverekhez, csak elméleti szinten.
Sokat olvastam a TCP/IP protokollrendszerről az OSI modellről, meg a különböző rétegek szolgáltatásairól, viszont nem tudtam hogyan telepítek egy LAMP szervert. A Linuxos parancsokat meg régen megtanultam nagyjából, de elfelejtettem őket. Amúgy felraktam egy LAMP-ot phpmyadminnal, most VirtualBoxon fut azon az alhálózaton, amin a rendes gép is van (bridge-elt hálózaton).
Köszi a segítséget!
"kezdek rájönni, hogy angolul kéne telepíteni a Debiant"
Nem kell, csak ez:
export LC_ALL=en_US (vagy az UTF8-as, amit akarsz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!