Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért nem fut a Debian a...

Miért nem fut a Debian a virtuális gépemen?

Figyelt kérdés

A probléma a következő: Feltelepítettem a Debian 6.0.3-at VMware virtuális gépre (webszerver készítés céljából), de telepítés után, miután mindennel végzett, egyszerűen nem akar elindulni a Debian. Fekete képernyő és csak villog a kurzor. A gép adatai:

1,87 gb ram

Intel(R) Celeron(R) D CPU 220@1,20 GHz

32 bites windows XP

A Debian is 32 bites, amit szeretnék futtatni... Lehet hogy a CPU nem bírja a virtuális környezet futtatását? Várom a segítő válaszokat!

2012. máj. 20. 22:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a telepítő futott, akkor a rendszernek is kéne. Inkább a virtuális videokártyával lehet baj. Runlevel 1-ben se indul el? Vagy már GRUB sincs? Ha már a GRUB se jelenik meg, akkor inkább csak boot konfigurációval van baj valószínűleg.
2012. máj. 20. 22:58
 2/4 anonim ***** válasza:

nincs videókártya. mivel azt a vmware adja. elsőnek egy alapot, utána majd a guest csomagja.

ugye nem grafikus változatot tettél fel amúgy? nem kell gnome meg semmi hasonló bigyó.

telepítsed újra, valszeg vmit elszúrtál.

én már évek óta debian VM-et használok fejlesztésre tesztre.

2012. máj. 20. 23:06
 3/4 anonim ***** válasza:

+1 remélem nem grafikus felülettel tetted fel!

Illetve én mondjuk VirtualBox-ot szoktak használni így Windows alatt. Kényelmes, egyszerű.

Amúgy meddig szoktál várni a töltésnél?

Mert lehet, hogy csak baromi lassú a rendszer.

Ugye 2 GB ram 1.2 GHz proci, amin Windows XP fut már terhel elég sokat + erre rájön a virtualizálás....

(Amit ha a proci nem támogat, akkor szoftveresen, ami még több erőforrás...)

2012. máj. 21. 00:34
 4/4 anonim ***** válasza:
nekem még eléggé régen egy intel celeron 1.3GHz-s cpu-val és 768 ram-al ment a vmware linux. eléggé lassú volt, de ment, nem kellett perceket várnom a bootolós képernyőre.
2012. máj. 21. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!