Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehetne ezt megvalósítani...

Hogy lehetne ezt megvalósítani c#-ban? (szám felbontása)

Figyelt kérdés

Azt szeretném, hogy beírok egy számot pl. 5 és ezt 3 részre bontsa fel, ahány különböző opció van. ( 2 2 1; 3 1 1) Tehát felbontani n természetes számot p darab

természetes szám összegévé. Hogy lehet ezt megvalósítani? Milyen függvények kellenek? Kezdő vagyok.

2019. júl. 23. 11:55
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Ehhez nem kell függvény, csak 2 for ciklus.

Egy az első számnak, egy a második számnak, a harmadik pedig ami marad.

2019. júl. 23. 12:21
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Illetve ha nem 3 darab, akkor vagy p-1 ciklus, ha p konstans, vagy pl pedig rekurzivan egszerűen megvalósítható.
2019. júl. 23. 12:23
 3/7 anonim ***** válasza:
11%

én így tudtam megoldani:

[link]

ellenőrzések nincsenek benne, mint pl a count nem lehet nagyobb, mint a number (max ugye egyenlő lehet)

de azt is meglehet oldani, hogy ha nagyobb, akkor 0-val töltse fel (jelenleg nem tudja)

ha van kérdésed írj

2019. júl. 23. 13:05
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Spagettikód...
2019. júl. 23. 16:39
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

Itt egy megoldás C++11 használatával. Nem teszteltem alaposan, negatív inputra pl nem ellenőriz, de értelmes input mellett elvileg helyesen bontja fel a számokat, ismétlések nélkül (szóval nem fog pl a 2-2-1, és a 2-1-2 is szerepelni)

[link]

2019. júl. 23. 21:25
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Felesleges ide írni bármit is, mert mindenkit lepontoz a kérdező... szerintem csak egy troll vagy egy idióta barom,
2019. júl. 24. 09:40
 7/7 A kérdező kommentje:
én nem pontoztam le senkit sem.. totál amatőr vagyokk, mit pontoznék le? köszi a segítséget, akik küldtek! :)
2019. júl. 24. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!