Mennyire nehéz salyát játékot csinálni házilag c++ba?
Leirnátok a menetét léci
Mik az első lépések programok stb.
Megtanulni az anyanyelveden írni. Ha ez már majdnem tökéletes vagy már tökéletes, akkor megtanulni jól angolul.
A többit leírja valaki más.
int main()
{
Input();
GameLogic();
Physics();
Audio();
Rendering();
}
*Saját. Nehéz. Miért szeretnél c++ ban, pláne nulláról játékot csinálni? Egyedül az életben nem jutsz el arra a szintre amit ma teljesen ingyen megkapsz valamelyik népszerű játékmotortól.
Lehetetlen. Minden "salyát" játékot sok-sok tapasztalt programozó éveken át készít. Program nincs rá, mert a programot is írják valahogy, legfelljebb segédkönyvtárak vannak, ún. játékmotorok, fizikai motorok,...
Egy kígyó játék megírásához fél év gyakorlás szükséges.
Tessék, csináltam neked egy egyszerű kis játékot, hogy legyen kiindulási alapod. Előre is bocsi, én C# szökevény vagyok.
#1: Néha a kollégák olyan helyesírással írnak, hogy alig értem őket. Helyesen írni nem kell tudni a programozáshoz.
Kedves kérdező, az attól függ, hogy mit akarsz csinálni. Barkochbát?
Legyen ön is milliomost?
Pasziánszt?
Ultit?
1. lépés: tanuld meg elemi szinten a matematikát, fizikát (projektív geometria, színtan, analitikus geometria (3D), lineáris algebra, kinetika/dinamika, optika, kalkulus)
2. lépés: tanulj meg C++-ban programozni. (Ez a legkönnyebb rész)
3. lépés: ismerkedj meg az OpenGL könyvtárral és a GLSL árnyalónyelvel.
4. lépés: csinálj valami király játékot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!