Ha engem kimondottan a desktop érdekel (legalábbis jelenleg úgy érzem), milyen technológiákat tanuljak?
Később lehet, hogy mégis rákapok a webfejlesztésre vagy a mobilappokra, de jelenleg nem érzem magaménak ezeket a területeket.
Ami érdekel:
- automatizálás, pl irodai folyamatok
- adatbázisok tervezése
- különböző nyilvántartások vezetése
- a non plus ultra a matematikai modellezés, de ahhoz komoly matematikai tudás is kell....
Tisztában vagyok vele, hogy 70%-kal (vagy többel?) szűkítettem az esélyeimet azzal, hogy nem a HTML, CSS, JS érdekel.
Tudom, hogy nincs konzolra kiíratás egy munkahelyen, de a Java-val szembeni ellenszenvem ott _kezdődött_.
Egy MessageBox-nál (már magyarul nem tudom :D ), vagy egyszerűen egy string készítésénél is kényelmetlen _számomra_, hogy nincs a C#-ban ismert $-es megoldáshoz hasonló dolog.
Matematikai modellezéshez, irodai, átlag munkahelyi folyamatok automatizálásához, esetleg ipari folyamatokhoz sem nagyon használnak már desktopot?
Tudom, egyre inkább webes minden.
"Matematikai modellezéshez"
Mint irtam, R, Python, Matlab.
"irodai, átlag munkahelyi folyamatok automatizálásához"
Itt, gondolom, "ugyviteli alkalmazasok"-ra gondoltal, itt is pusztulnak ki szepen a desktop alkalmazasok. Par eve, amikor kiprobaltam a szamlazz.hu-t, visitozva dobtam ki a C#-ban irt Kulcs-szoft szamlazot...
"esetleg ipari folyamatokhoz sem nagyon használnak már desktopot?"
Nem arrol van szo, hogy sehol nem takolnak mar desktop alkalmazast, sok helyen meg manapsag is fejlesztenek ilyent, akar VB6-ban vagy Delphi 6-ban. Csak nincs akkora fajsulya, mint 2005-ben, es ha nem egy matuzsalem projekten akarsz leragadni, akkor nem Desktop a szerencses cel.
"szűkítettem az esélyeimet azzal, hogy nem a HTML, CSS, JS érdekel."
Nem csak desktop vs web letezik, van olyan, hogy "back-end" fejlesztes, meg pl. DevOps, egyiknel sem kell GUI-t fejlesztened. Meg, ha komoly matek erdekel, akkor vegkepp nem kell GUI-t takolnod, de nem is a fejlesztoi palyat kell megcelozni.
Nekem púp a hátamra a GUI, az algoritmus, a logika érdekel. Persze ez idővel változhat.
Tudsz javasolni nyelvet és azon belül technológiát? :)
A Java-n kívül. Jó, lehet, hogy nem kellene elvetnem azt se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!