Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha engem kimondottan a desktop...

Ha engem kimondottan a desktop érdekel (legalábbis jelenleg úgy érzem), milyen technológiákat tanuljak?

Figyelt kérdés

Később lehet, hogy mégis rákapok a webfejlesztésre vagy a mobilappokra, de jelenleg nem érzem magaménak ezeket a területeket.

Ami érdekel:

- automatizálás, pl irodai folyamatok

- adatbázisok tervezése

- különböző nyilvántartások vezetése

- a non plus ultra a matematikai modellezés, de ahhoz komoly matematikai tudás is kell....

2019. jún. 27. 19:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ja es egyebkent a desktop halott. Ha piacra dobnak egy uj alkalmazast-szolgaltatast, azt inkabb SAAS formaban teszik, leginkabb webes felulettel. Ha meg desktop alkalmazast akarnak, akkor annak manapsag nagyon illik multiplatformnak lenni, meg mobil valtozat is kell, de ehhez nem C# az elso valasztas, hanem valamilyen html+css+js fw.
2019. jún. 28. 20:41
 12/16 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy 70%-kal (vagy többel?) szűkítettem az esélyeimet azzal, hogy nem a HTML, CSS, JS érdekel.

Tudom, hogy nincs konzolra kiíratás egy munkahelyen, de a Java-val szembeni ellenszenvem ott _kezdődött_.

Egy MessageBox-nál (már magyarul nem tudom :D ), vagy egyszerűen egy string készítésénél is kényelmetlen _számomra_, hogy nincs a C#-ban ismert $-es megoldáshoz hasonló dolog.

Matematikai modellezéshez, irodai, átlag munkahelyi folyamatok automatizálásához, esetleg ipari folyamatokhoz sem nagyon használnak már desktopot?

Tudom, egyre inkább webes minden.

2019. jún. 28. 20:46
 13/16 anonim ***** válasza:

"Matematikai modellezéshez"

Mint irtam, R, Python, Matlab.

"irodai, átlag munkahelyi folyamatok automatizálásához"

Itt, gondolom, "ugyviteli alkalmazasok"-ra gondoltal, itt is pusztulnak ki szepen a desktop alkalmazasok. Par eve, amikor kiprobaltam a szamlazz.hu-t, visitozva dobtam ki a C#-ban irt Kulcs-szoft szamlazot...

"esetleg ipari folyamatokhoz sem nagyon használnak már desktopot?"

Nem arrol van szo, hogy sehol nem takolnak mar desktop alkalmazast, sok helyen meg manapsag is fejlesztenek ilyent, akar VB6-ban vagy Delphi 6-ban. Csak nincs akkora fajsulya, mint 2005-ben, es ha nem egy matuzsalem projekten akarsz leragadni, akkor nem Desktop a szerencses cel.

"szűkítettem az esélyeimet azzal, hogy nem a HTML, CSS, JS érdekel."

Nem csak desktop vs web letezik, van olyan, hogy "back-end" fejlesztes, meg pl. DevOps, egyiknel sem kell GUI-t fejlesztened. Meg, ha komoly matek erdekel, akkor vegkepp nem kell GUI-t takolnod, de nem is a fejlesztoi palyat kell megcelozni.

2019. jún. 28. 21:00
 14/16 A kérdező kommentje:

Nekem púp a hátamra a GUI, az algoritmus, a logika érdekel. Persze ez idővel változhat.

Tudsz javasolni nyelvet és azon belül technológiát? :)

A Java-n kívül. Jó, lehet, hogy nem kellene elvetnem azt se.

2019. jún. 28. 21:03
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
lepontoztak, de olvasdd el megint az első választ, hátha hasznos számodra
2019. jún. 28. 21:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Tudnek javasolni, de elotte egy kerdes: jelenleg tanulsz, ha igen, hol/mit? Ha nem, mit tervezel?
2019. jún. 28. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!