Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha engem kimondottan a desktop...

Ha engem kimondottan a desktop érdekel (legalábbis jelenleg úgy érzem), milyen technológiákat tanuljak?

Figyelt kérdés

Később lehet, hogy mégis rákapok a webfejlesztésre vagy a mobilappokra, de jelenleg nem érzem magaménak ezeket a területeket.

Ami érdekel:

- automatizálás, pl irodai folyamatok

- adatbázisok tervezése

- különböző nyilvántartások vezetése

- a non plus ultra a matematikai modellezés, de ahhoz komoly matematikai tudás is kell....

2019. jún. 27. 19:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
25%

C#, ha windows az irányod főleg

A C# multiplatformban is jó, később akár telefonos alkalmazásokhoz is, játék téren meg pl Unity motorral tökéletesen alkalmas gépre/telefonra készíteni játékot.

Ami még szóba jöhet és piacképes az a C++, vagy akár a Java. Script nyelvekből meg a Python.

Ha komoly matematikai műveleteket végzel, akkor csakis C++, ha tényleg fontos számodra a performancia. Persze vegyíthető több nyelv, C++ DLL-eket betöltve tudod később használni "leválasztva" a matekot az üzleti logika egyéb részeitől.

C#, PHP, Node.JS webre szintén megfelelő. A java weboldalak nem annyira elterjedtek, de a technológia adott.

2019. jún. 27. 20:00
 2/16 anonim ***** válasza:
50%
C#-ot.
2019. jún. 27. 20:05
 3/16 anonim ***** válasza:
30%
Tanulj c#-ot, azon belül is wpf-t.
2019. jún. 27. 21:47
 4/16 A kérdező kommentje:
Ugyanazt a programozási nyelvet javasolják, egyik 45%, a másik 73. :D
2019. jún. 28. 15:21
 5/16 anonim ***** válasza:

"Ha komoly matematikai műveleteket végzel, akkor csakis C++, ha tényleg fontos számodra a performancia. "

Kutatasi fazisban, ahol alkalmazzak a "komoly matekot" a matematikusok, statisztikusok, data scientistek, stb-k, elsosorban R, Matlab es Python-t hasznalnak. Aztan amikor azt atultetik a mukodo alkalmazasba a majom koderek (azert majom, mert ezeknek mar nem kell tudniuk komoly mateket, csak alklamazzak a kapott kepleteket es algoritmusokat), a hasznalt programnnyelv lehet barmi, de ha peldaul oriasi adathalmazokon kell azokat futtatni, akkor nem annyira a nyelvvel elerheto sebesseg, hanem a rendelkezesre allo infrastruktura a mervado (Hadoop, Spark es tarsai), igy megint a Java, Scala, Python kerulnek eloterbe es nem a C++.

"A java weboldalak nem annyira elterjedtek, de a technológia adott."

Aszongya nem annyira elterjedtek, de a technologia adott. NeM aNnyIrA eLtErJeDtEk dE a TeChNoLoGiA aDoTt. (Ezt ironikus, gunyolodo hangnemben kell elolvasni, mint a spongyabo-os memben: [link] Webes felhasznaloi felulettel rendelkezo enterprise alkalmazasok teren a Java vezet. A szovtveripar nagyreszt meg ezek fejleszteserol es karbantartasarol szol, sokkal tobb kod an ezekben, mint a publikus "weboldalakban". Te nem latod oket, mert nagyvallalatok meg komolyabb cegek hasznaljak, sok esetben meg nem dobozos termekek, hanem sajat igeny szerint fejleszttetik. Es Java-hoz is van millioegy webes keretrendszer, pl. Struts, Spring MVC, Spring Web Flow, Spring WebFlux, Tapetry, Wicket, Jsf (es erre epulo keretrendszerek), Vaadin, GWT, zkoss, Play, hogy csak a nepszerubbeket emlitsem.

2019. jún. 28. 18:39
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
Java, LoL :D
2019. jún. 28. 18:49
 7/16 A kérdező kommentje:

Mindenképp érdemes megbarátkozni a Java-val? Én nem szeretem... :( Én elmaradottnak, őskorinak érzem - ööö, tudom, ez a véleményem magánügy és jelenleg amúgy is olyan fázisban vagyok, amikor még véleményt sem szabadna mondanom a prog.nyelvekről.

Az a szomorú, hogy ilyesmiről, mint R, Scala, MatLab nem is hall az ember (hacsak nem néz utána).

Megéri ilyesmit tanulni vagy itthon nem is annyira elterjedt?

2019. jún. 28. 18:55
 8/16 anonim ***** válasza:

"Én elmaradottnak, őskorinak érzem"

Reszletezned?

2019. jún. 28. 20:22
 9/16 A kérdező kommentje:

Már egy egyszerű konzolra kiíratásnál a %d, %f, %s, hogy így már nem használható a println(), hanem csak format() vagy printf() és a sortörésről is nekem kell gondoskodnom. A %d, %f, %s-el csak a string-be beszúrandó változó helyét adom meg, magát a változó nevét nem tudom odarakni.

Itt kezdődik.

OOP: a getter, setter metódusok, nincs property se ahhoz hasonló dolog.

Ezen kívül egy-két kisebb-nagyobb kényelmi dolog.

Tudom, tudom....

2019. jún. 28. 20:29
 10/16 anonim ***** válasza:

"Már egy egyszerű konzolra kiíratásnál"

Ezt kb soha a bdos eletben nem fogod hasznalni a munkahelyeden.

"Ezen kívül egy-két kisebb-nagyobb kényelmi dolog."

Teny, hogy sokkal tobb nyelvi elem letezik a C#-ban, de majd meglatod, hogy nem a nyelv egyszerusege/elmaradottsaga miatt lesz atlathatatlan a kod, hanem a ganyolo emberek miatt.

2019. jún. 28. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!