Remélem tudtok nekem segíteni! Azt kellene elérnem, hogy a szerverem kapcsoljon ki, ha elmegy az áram. A szerver egy másodlagos szerver, és a szünetmentessel nincs kommunikációja, de arra van dugva. Ötlet?
Vinsz vagyok.
Remélem tudsz nekem segíteni!
Azt kellene elérnem, hogy a szerverem kapcsoljon ki, ha elmegy az áram.
A szerver egy másodlagos szerver, és a szünetmentessel nincs kommunikációja, de arra van dugva.
Arra gondoltam, hogy (bat) programmal oldanám meg, a lényeg, hogy pingelném a routeremet, ha nem kap választ, akkor lefuttatja a shutdown parancsot.
Igenám, de van hogy kimarad 1-1 ping belső hálózaton is. Arra gondoltam, hogy pingeljen mondjuk 50 x és ha egyikre sincs válasz, akkor futtassa a shutdown.exe -t.
Ha megérkezik akár 1 ping válasz is, akkor fusson le a program mégegyszer.
Na ez az amit nem tudok leprogramozni.
Tudsz esetleg segíteni ebben?
Előre is köszi!
Hálózaton vannak összekötve nem ? Akkor mi a gond ? Ha az egyik shutdownol akkor a legprimitivebb ha a backup server egyik konyvtaraba betesz egy fileot.
Ezt a szerver észreveszi és lekapcsolja magát .
Ha Windows, és egy hálózatban vannak, megoldható 3. féltől származó szoftverekkel - lásd az alábbi cikk:
"Sending Remote Shutdown Commands when Battery is Low"-fejezetét.
De a shutdown parancsnak:
van egy /m kapcsolója, amivel a hálózaton levő gép is leállítható.
Felhasználónév+jelszó megadásához ott a NET USE:
Ja! Azt elfelejtettem leírni, hogy a xigmanas gép, ami a főszerver, usb-n csatlakozik a szünetmenteshez és le is kapcsol rendben ha elmegy az áram.
Viszont a másik gép egy windows-os szerver.
A szünetmentesen csak 1 usb port hely van.
Ezért gondoltam a ping-et amit a windows-os gép figyelne saját magának.
Igen ez esetben tényleg az lesz a legegyszerűbb, ha a Windowsos gépről/szerverről ellenőrzöd a NAS meglétét.
Jó megoldásnak tűnik, hogy többet "pingelsz ki" és ha egyetlen választ sem kapsz.
Valahogy így:
ping -n 10 192.168.1.2 | find /i "TTL=" >NUL && ( echo Online ) || ( shutdown /s )
Ez így tökéletes!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!