Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Remélem tudtok nekem segíteni!...

Vincenzo3282 kérdése:

Remélem tudtok nekem segíteni! Azt kellene elérnem, hogy a szerverem kapcsoljon ki, ha elmegy az áram. A szerver egy másodlagos szerver, és a szünetmentessel nincs kommunikációja, de arra van dugva. Ötlet?

Figyelt kérdés

Vinsz vagyok.

Remélem tudsz nekem segíteni!

Azt kellene elérnem, hogy a szerverem kapcsoljon ki, ha elmegy az áram.

A szerver egy másodlagos szerver, és a szünetmentessel nincs kommunikációja, de arra van dugva.

Arra gondoltam, hogy (bat) programmal oldanám meg, a lényeg, hogy pingelném a routeremet, ha nem kap választ, akkor lefuttatja a shutdown parancsot.

Igenám, de van hogy kimarad 1-1 ping belső hálózaton is. Arra gondoltam, hogy pingeljen mondjuk 50 x és ha egyikre sincs válasz, akkor futtassa a shutdown.exe -t.

Ha megérkezik akár 1 ping válasz is, akkor fusson le a program mégegyszer.

Na ez az amit nem tudok leprogramozni.

Tudsz esetleg segíteni ebben?

Előre is köszi!

2019. jún. 21. 06:58
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Mi az árajánlat?
2019. jún. 21. 07:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Pingeléssel is megoldható, de egyszerűbb kommunikáltatni a szervert a szünetmentessel. Usb az olcsóbb darabokon is van.
2019. jún. 21. 07:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Hálózaton vannak összekötve nem ? Akkor mi a gond ? Ha az egyik shutdownol akkor a legprimitivebb ha a backup server egyik konyvtaraba betesz egy fileot.

Ezt a szerver észreveszi és lekapcsolja magát .

2019. jún. 21. 08:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha Windows, és egy hálózatban vannak, megoldható 3. féltől származó szoftverekkel - lásd az alábbi cikk:

[link]

"Sending Remote Shutdown Commands when Battery is Low"-fejezetét.

De a shutdown parancsnak:

[link]

van egy /m kapcsolója, amivel a hálózaton levő gép is leállítható.

Felhasználónév+jelszó megadásához ott a NET USE:

[link]

2019. jún. 21. 12:03
 5/8 A kérdező kommentje:

Ja! Azt elfelejtettem leírni, hogy a xigmanas gép, ami a főszerver, usb-n csatlakozik a szünetmenteshez és le is kapcsol rendben ha elmegy az áram.

Viszont a másik gép egy windows-os szerver.

A szünetmentesen csak 1 usb port hely van.

Ezért gondoltam a ping-et amit a windows-os gép figyelne saját magának.

2019. jún. 21. 16:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen ez esetben tényleg az lesz a legegyszerűbb, ha a Windowsos gépről/szerverről ellenőrzöd a NAS meglétét.

Jó megoldásnak tűnik, hogy többet "pingelsz ki" és ha egyetlen választ sem kapsz.

Valahogy így:

ping -n 10 192.168.1.2 | find /i "TTL=" >NUL && ( echo Online ) || ( shutdown /s )

2019. jún. 21. 18:59
 7/8 A kérdező kommentje:

Ez így tökéletes!

Köszönöm!

2019. jún. 21. 20:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy USB HUB a tágra? Akkor mind a kettő le tudna állni a központi vezérléssel.
2019. jún. 22. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!