Utf8, mi baja? (PHP MYSQL)
Figyelt kérdés
html:
<meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml+xml; charset=utf-8" />
db: utf8 general_ci
db-ben olvasva: "Szabó"
Lekérdeve php-val: "Szab�"
Miért?
2019. jún. 12. 12:08
1/10 anonim válasza:
Adatbázis kapcsolat is utf8?
$sql = "SET NAMES utf8";
2/10 A kérdező kommentje:
Igen
2019. jún. 12. 12:15
3/10 A kérdező kommentje:
Minden létező cuccot utf8-ra állítottam, de nem akarja adni magát :D
2019. jún. 12. 12:58
4/10 anonim válasza:
Mik azok az "összes létező cuccok“?
5/10 A kérdező kommentje:
Érdekesen fogalmaztam, bocsi.
Minden cuccok:
a meta, amit be másoltam leírásba,
az adatbázisban a "Kiszolgálókapcsolat illesztése",
a tábla illesztése,
és a mysqli_set_charset a php fájlban.
2019. jún. 12. 14:17
6/10 anonim válasza:
A "SET NAMES utf8" Query a PHP -ban kell a csatlakozás után és a lekérdezés elé.
7/10 anonim válasza:
Amit írtak set names kellhet, illetve
még PHP-ba (bármilyen tartalom kiírás előtt) is kellhet egy utf8 header, ha nem azaz alapbeállításod php.ini-ben.
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
8/10 A kérdező kommentje:
Meg próbáltam a leirt ötleteket is, de nem akar működni. Esküszöm, kezdek azon gondolkodni, hogy felhagyok a programozással. Ilyen hülyeségeken szívok napokig, vagy akár hetekig, majd nem lesz megoldás és befejezem az adott dolgot. Ahh...
2019. jún. 13. 08:33
9/10 anonim válasza:
Meg a php file karakterkodolasat nem emlitetted, hogy utf8 lenne.
10/10 A kérdező kommentje:
Azt nem szoktam állítgatni, alapjáraton azon van, de most megnéztem neked, és tényleg azon van.
2019. jún. 13. 14:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!