Nagy hátrányban vagyok, ha én C#-ot kezdtem el tanulni (nem most)? Szeretem amúgy, csak nagyon nem ez ajánlott kezdő nyelvnek.
C#-ban is ott a var kulcsszó egyébként.
Bár a Pythont nem ismerem, csak ránéztem párszor, amikor szembejött velem. Tényleg érthetőnek tűnt, szinte megértettem számomra teljesen idegen dolgokat benne.
Az objektumorientáltság (C#) inkább a fent említett rossz beidegződések miatt lehet rossz.
Egyébként el lehet gyakorolgatni először csak a Main() metódusban, majd külön-külön metódusokban abban az osztályban, amelyikben a Main() van és ha már megy, ráér akkor az OOP.
Inkább tanuljon az ember Pythont, jusson el magas szintre benne és helyezkedjen el vele úgy, hogy közben nem tud programozni, mert a nyelv mindent megcsinál helyette...
Gány egy OOP nyelvben az egész kódot egy osztályba rakni? Mennyi minden gány még egy kezdőnél, édes Istenem....
Elveszitek azért az ember életkedvét rendesen. :(
Tehát akkor nagy hátrányban vagyok?
Nem vagy hátrányban. Ha c#-ban mindent a Main-be írsz az azt jelenti hogy nem érted az egész nyelvet, ugyanis akkor fogalmad sincs arról hogy mi történik mikor deklarálsz egy változót, meghívsz egy metódust, sőt a ciklusokat sem fogod érteni 100% pontossággal.
Amikor elkezdtem c#-ot tanulni, én is persze csak a Main-be írtam mindent, nem tudtam mi az az assembly, namespace, class, de még azt sem hogy mi az a metódus. (Ugyanis én is c#-ban kezdtem)
Na most azzal hogy többet ér Pythonban írni egy amőbát mint c#-ban gányolni az oop-vel, azzal azért nem egészen értek egyet. :)
Az oop-val eleinte akkor is gányolni fogsz, ha érted az alapokat. Lehet hogy megtudsz te írni egy egész kis komplett "programot", de attól még nem fogod tudni használni az oop-t.
Ha viszont tudsz az oop-val rendesen bánni, akkor ez vissza fele nem igaz.
Nem annyira nehéz az oop, csak nem magyar könyvekből kéne tanulni, ahol semennyire nem magyarázzák el a dolgokat.
Most viccen kívül, az oop-t, és minden mást az informatikával kapcsolatban én akkor értettem meg igazán, amikor végre angol kurzusokhoz nyúltam. Mára már röhejes visszaolvasni olyan könyveket mint pl. reiter istván könyve, ahol egy kezdő már az első 5 oldalon elveszik, arról nem beszélve hogy az oop-t annyira gyengén és felszínesen "magyarázza" hogy tényleg fáj hogy ebből pénzt csinált.
Én speciel a PHP-val kezdtem és jelenleg C++-al foglalkozok. (C#-al konkrétan annyit tudok ami egy infó érettségire kell).
Az elején én is mindent csak simán procedurálisan kezdtem el írni és a PHP-ről szintén tudni kell, hogy a változók deklarálásánál nem kell megadni típust, kitalálja azt saját maga.
Na ez olyan beidegződéseket adott, hogy amikor elkezdtem más nyelvekkel (Java, C#) foglalkozni, a változótípusok és az OOP komoly gondokat okoztak nagyon sokáig.
Szerintem egyáltalán nem rossz kezdő nyelvnek, sőt én kívánom hogy bárcsak egy olyan nyelvvel kezdtem volna ami kifejezetten kényszeríti az OOP-t, vagy legalábbis jobban "bátorítja" mint a PHP, amivel kb 2 év hobbiszintű programozásba telt mire egyáltalán hallottam az objektumokról.
Tehát röviden szerintem egyáltalán nem. Amíg az olyanokat tanulod hogy for ciklus meg if, addig maradhatsz a main-ben. Aztán amikor majd nagyobb programokat kezdesz írni úgyis eljutsz oda, hogy "hé, ezt a dolgot többször is el kell végeznem, de nem akarom mindig megírni, na akkor most mit tegyek?"
Abban viszont egyetértek, hogy semmiképpen ne magyar könyvből/weboldalról kezdj tanulni. Jobban jársz ha mindenhez angolul állsz hozzá programozásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!