Kezdő linuxosnak melyik disztribúció ajánlott?
A mintet és az ubuntut néztem de azt írták közel ugyanaz, a "mint"-ben egy kicsit több cucc van benne pl kodekek,flash stb.. drivert kell telepíteni? esetleg valami jó írás a kezdőknek hogy mit hogy érdemes telepíteni? egyszerűbb programozásra használnám c#,html, php és mysql lenne a célom + netezés..
Esetleg a playonlinux-ról tudtok valamit? egyedül League of Legends-hez kellene nem akarom fenntartani a windowst csak ehhez az egy játékhoz
A LinuxMint teljesen jó kezdőknek, feltelepíted és minden benne van ami kell.
A playonlinux a wine kiegészítője, minden egyes programhoz külön mappát hoz létre amit egyedileg állíthatsz be a wine-al. Jó megoldás. Az hogy mi fut rajta ki kell próbálni, a Minecraft pl. jól megy, de a többsége a játékoknak nem, inkább erre készülj. Esetleg egy virtualboxba telepített windowssal megpróbálkozhatsz, de ehhez erős gép kell.
'Minecraft pl jól megy' LoL, szép is lenne ha egy java progihoz wine kellene.
Kérdező, játékok terén pont az említett C#-ban írtakkal lesznek a legnagyobb gondok, pont a mono miatt, és pont wine mellett. Maradjunk annyiban, hogy a mono az létező dolog, és nem több.
Itt azt írják, hogy lehet linux alatt futtatni a League of Legends-et.
én játszottam a lol-al ubuntun,playonlinuxba telepítve.
tökéletesen futott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!