Program aktuális időhöz képest 12 percenként jelezzen hogy kell ezt? (bővebben lent)
Ha elindítom a programot, kérje le az időt és aktuális időhöz képest mindig 12 perc múlva jelezzen, amíg ki nem lépek belőle.
Hogyan kell ezt megoldani?
A problémám az, hogy a másik dátum-változót miképpen lehet "12 perccel későbbre állítani".
Pascal-ban tudok csak.
Python-ban is érdekelne, ha egyszerűbb - Python-ban hihetetlenül érdekes hogy pár sorban meg lehet oldani dolgokat.
Eddig jutottam:
program idoprog;
uses crt, SysUtils;
var
ch : char;
most, mulva : TDateTime;
begin
most := now;
repeat
if KeyPressed then ch := ReadKey;
until ch = #27;
end.
Én abban hibáztam a válasz kapcsán, hogy azonosnak gondoltam a "delay" és "timer"-t és nem kerestem rá a "timer" kifejezésre. Ez ironikusan lett a tudomásomra hozva.
Kizárólag e feladaton túlmenően is rögtön minősítve lettem egyik válaszodban, hogy "a kód alapján" szerinted én "hol nem tartok még". "Nem tudom összeügyeskedni" stb...
"rögtön minősítve lettem..."
Olyannyira így igaz, hogy csaknem közbeszúrtam egy tapintatlan "Na és?" megjegyzést. De gondolom, egy kis szusszanás után folytatod majd annak bemutatásával, hogy a felületes vélekedésem mely pontokon ütközik a tényekkel.
A szó amit keresel kérdező, a köszönöm. Szállj le a magas lóról nyugodtan, nincs ott keresnivalód. Se önállóan keresni nem tudsz, se egy minimális köszönetet mutatni annak, aki meg megírta neked, helyetted a kódodat.
Őszintén szólva akiben ennyi minimális önállóság és alázat nincsen, az jobb, ha nem tanul programozni.
Értem, sajnálom, hogy érzékenyen reagálok a kritikára és ez - esetleg - elnyomja bennem, hogy értékeljem a segítőszándékot.
Köszönöm, hogy megírtad kétféle módon is a programot.
„...ez - esetleg - elnyomja bennem, hogy értékeljem a segítőszándékot.”
Emiatt ne emészd magadat, nem vagy egyedül. Van, aki még kevésbé fogékony a stílusomra, és inkább a saját kérdését is faképnél hagyja miattam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
Jöjjön egy pythonos megoldás:
import datetime
time = datetime.datetime.today()
time2 = time + datetime.timedelta(minutes = 12)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!