Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Program aktuális időhöz...

Program aktuális időhöz képest 12 percenként jelezzen hogy kell ezt? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ha elindítom a programot, kérje le az időt és aktuális időhöz képest mindig 12 perc múlva jelezzen, amíg ki nem lépek belőle.

Hogyan kell ezt megoldani?

A problémám az, hogy a másik dátum-változót miképpen lehet "12 perccel későbbre állítani".

Pascal-ban tudok csak.

Python-ban is érdekelne, ha egyszerűbb - Python-ban hihetetlenül érdekes hogy pár sorban meg lehet oldani dolgokat.

Eddig jutottam:

program idoprog;

uses crt, SysUtils;

var

ch : char;

most, mulva : TDateTime;

begin

most := now;

repeat

if KeyPressed then ch := ReadKey;

until ch = #27;

end.

2019. jún. 10. 16:59
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Én abban hibáztam a válasz kapcsán, hogy azonosnak gondoltam a "delay" és "timer"-t és nem kerestem rá a "timer" kifejezésre. Ez ironikusan lett a tudomásomra hozva.

Kizárólag e feladaton túlmenően is rögtön minősítve lettem egyik válaszodban, hogy "a kód alapján" szerinted én "hol nem tartok még". "Nem tudom összeügyeskedni" stb...

2019. jún. 12. 09:43
 12/19 tabaki ***** válasza:

"rögtön minősítve lettem..."

Olyannyira így igaz, hogy csaknem közbeszúrtam egy tapintatlan "Na és?" megjegyzést. De gondolom, egy kis szusszanás után folytatod majd annak bemutatásával, hogy a felületes vélekedésem mely pontokon ütközik a tényekkel.

2019. jún. 12. 12:24
 13/19 A kérdező kommentje:
Attól, hogy e feladatot nem tudtam megoldani, más jellegű, más feladatokat végrehajtó programokat szoktam írni.
2019. jún. 12. 12:42
 14/19 anonim ***** válasza:
52%

A szó amit keresel kérdező, a köszönöm. Szállj le a magas lóról nyugodtan, nincs ott keresnivalód. Se önállóan keresni nem tudsz, se egy minimális köszönetet mutatni annak, aki meg megírta neked, helyetted a kódodat.

Őszintén szólva akiben ennyi minimális önállóság és alázat nincsen, az jobb, ha nem tanul programozni.

2019. jún. 12. 15:12
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, el tudom dönteni egyedül is: mit keresek, avagy mit nem, mit tegyek, vagy mit ne, mennyire vagyok önálló, avagy nem. Nem ismerjük egymást személyesen, nem szükséges számomra semmit előírni.
2019. jún. 12. 18:23
 16/19 tabaki ***** válasza:
Más fontos teendőim miatt kimaradtam a társalgásból, de nem is kell túlbeszélni. Ennek az egy feladatnak a kapcsán nyilvánítottam véleményt, mégpedig a programkezdeményedből sejthető megközelítésed alapján. Nem világos, hogy miért vonatkoztatod erőnek erejével a „más jellegű, más feladatokat végrehajtó” programjaidra is, amelyekről semmiféle ítéletet nem kockáztattam meg látatlanban. A programozás egyik nagy öröme, hogy akkor is érhetsz el benne sikereket a már ismert területén, ha egy másik részén még van tanulnivalód. Ha nem így volna, én például nagyon boldogtalan lennék a kisgimnazista szinten állandósult ismereteimmel.
2019. jún. 12. 23:06
 17/19 A kérdező kommentje:

Értem, sajnálom, hogy érzékenyen reagálok a kritikára és ez - esetleg - elnyomja bennem, hogy értékeljem a segítőszándékot.

Köszönöm, hogy megírtad kétféle módon is a programot.

2019. jún. 13. 01:18
 18/19 tabaki ***** válasza:

„...ez - esetleg - elnyomja bennem, hogy értékeljem a segítőszándékot.”

Emiatt ne emészd magadat, nem vagy egyedül. Van, aki még kevésbé fogékony a stílusomra, és inkább a saját kérdését is faképnél hagyja miattam:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..

2019. jún. 14. 16:40
 19/19 anonim ***** válasza:

Jöjjön egy pythonos megoldás:

import datetime

time = datetime.datetime.today()

time2 = time + datetime.timedelta(minutes = 12)

2019. aug. 16. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!