Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » CMD parancssorban hogy tudok...

CMD parancssorban hogy tudok létrehozni mappát bárhová úgy, hogy nem lépek be az aktuális mappába?

Figyelt kérdés
köszi a ki válaszol
2018. máj. 17. 16:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

md a parancs.

md D:\ss - létrehoz egy ss nevű mappát a "D"-n, bárhol is vagy.

2018. máj. 17. 16:54
 2/20 A kérdező kommentje:
jah értem. köszönöm:)
2018. máj. 17. 17:15
 3/20 A kérdező kommentje:

és ha mondjuk nem a dre akarnék,hanem mondjuk egy másik mappába?mert nekem összevissza csinál most mappákat kábé.

az a baj,hogy kell egy új mappa valahova,de nem simán a dre,és nem tudom mit kell beirni ahhoz,hogy bárhonnan,bármelyik mappába hozhassak létre mappát.

Így értem:

md D:\users\windows stb

és utánna hogy irjam a mappa nevét?

2018. máj. 17. 17:19
 4/20 anonim ***** válasza:

Igen. Bárhonnan:

md D:\users\windows stb

és utána írod a mappa nevét.

2018. máj. 17. 17:21
 5/20 A kérdező kommentje:

md C:\Users\Virtual Windows 10\Desktop\teszt\probateszt2

nem hoz létre ilyent,csak összevissza windows mappát,meg 10-es nevu mappát.

nem tudom ezt hogyan kell használni

2018. máj. 17. 17:28
 6/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit nem értesz a dolgon. Kerek perec beírod az útvonalat, ahová a mappát akarod létrehozni, a mappa nevével együtt. Vagy relatív útvonalat adsz meg (a jelenelgi pozíciódból kiindulva), vagy abszolút útvonalat (kerek perec beírod a teljes útvonalat).

pl:

md C:\Users\ImATeaPot\New_Folder

2018. máj. 17. 17:29
 7/20 anonim ***** válasza:

#5 Ja hát ha szóköz is van az útvonalban, akkor a teljes útvonalat idézőjelek közé kell tenni, különben nem tudja a cmd, hogy az nem a következő apraméter, hanem csak szóköz van az elsőben.

md "C:\Users\ImATeaPot\New Folder"

2018. máj. 17. 17:31
 8/20 A kérdező kommentje:

igen ez oké.

de most létrehozott két mappát,ezt az imat,meg ugye a new foldert.ez rendben is van ezt értem.

csak én a teszt mappámba egy mappát akarok,és nem csinlja meg,nem tudom az elérési utvonalon mit rontok el,hogy ezt csinálja.a teszt mappába akarok létrehozni egy mappát bárhonnét,de nem teszi meg ezt,hanem minden ökörséget csinál.

2018. máj. 17. 17:31
 9/20 A kérdező kommentje:
ja értem már az utvonalat,csak későn olvastam és már irtam egy hsz.kipróbálom
2018. máj. 17. 17:32
 10/20 A kérdező kommentje:

végre bazki mködik hát el se hiszem,hogy tudok mappát létrehozni CMD-ben.Csak 3 óra ment rá.Húh bazki,jobb mint a wow max szintje.

Köszönöm a segítséget,elnézést,hogy elsőre nem értettem mindent meg.

2018. máj. 17. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!