Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan katáztok szoftverfejles...

Hogyan katáztok szoftverfejlesztőként?

Figyelt kérdés

Most kezdenék egy cégnél egyéni vállalkozóként, és nem tudom, hogy mire érdemes könyvelőt fogadni, és mire nem.

Tapasztalatok alapján ti mit hogyan intéznétek?

A létrehozás egyszerűnek tűnik, számlázásra vannak weboldalak, vagy a NAV programja... nem tűnnek bonyolultnak.

Bejelentéshez, engedélyhez nem kötött a szoftverfejlesztés, így az letudva. (Az iparűzési adó is, nem?)

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarához regisztrálnom kell, és be kell fizetnem az 5.000 forintot.

Ezen kívül csak az éves katás adóbevallás van, nem?

2019. jún. 3. 10:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Én anno minden projektről szerződést/megrendelőlapot írattam (azok szerint szépen tudsz számlázni), illetve bújtatott munkaviszonynak is nézz utána, legyen ellene bizonyítékod.
2019. jún. 3. 10:50
 2/7 anonim ***** válasza:

Menj könyvelőhöz, ő párezer forintért mindent elintéz. Ha pár hónap után már ki vagy gyúrva katából, akkor majd legfeljebb lemondod a könyvelőt.

Ahogy #1 is írta a bújtatott munkavállalásra figyelj oda mert abba lehet belebukni. 7 feltételből 2-nek kell megfelelni ahhoz, hogy ebbe ne tudjon belekötni a NAV, persze a 3 v. 4 még jobb. Keress rá, a neten ott van.

2019. jún. 3. 10:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Én katáztam, nem igényel könyvelőt. A számláidról kell egy nyilvántartást vezetned, nem éppen pénztárkönyv, egy excel táblázat, de van rá nyomtatványboltban kapható nyomtatvány is. A katás bevallás tulajdonképpen egy jövedelembevallás, azt bárki kitölti. Ezen felül nem kell hozzá könyvelő, mert mit könyveljen, nincs feladata vele.
2019. jún. 3. 11:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Kezdeni egy cégnél egyéni vállalkozóként ?

Azt meg hogy ?

Ha bejársz oda dolgozni , egyedül végzed a munkádat nincs soha alkalmazottad, a fonok mondja meg mit mikorra és hol csináld, csak 1 megrendelőd van, az eléggé munkaviszony szagú .

Ez a kezdek egy cégnél mint egyéni vállalkozó így hangzik.

Mondd hogy nem így van , ha mégis igazam van akkor fontos hogy beszélj egy konyvelovel mert amit ezért kaphatsz azt nem teszed zsebre

2019. jún. 3. 12:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Saját géppel fogok, saját munkarend szerint az ő irodájukban dolgozni, néha együttműködve a többi vállalkozójukkal.
2019. jún. 3. 12:59
 6/7 A kérdező kommentje:
Mennyibe kerül átlagosan egy mindent intézi könyvelő?
2019. jún. 4. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Vidéken olyan 2.000 Ft / hó, szerintem megéri, nem kell ügyfélkapuzni, felesleges marhaságokat olvasni (és felét nem érteni, mert nem érdekel).
2019. jún. 4. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!