Hány éves korig van lehetőség "kezdő" szoftverfejlesztőként állást vagy gyakronoki helyet találni?
Nem álurom el a korom inkább egy számot várok!
Valamikor réges-régen foglalkoztam komolyan informatikával de utána sokáig nem, most a kamu újságcikkek hatására (20 ezer informatikus hiányzik) sok-sok év után újból nekikezdtem... de intenzív kételyeim vannak :)
"most a kamu újságcikkek hatására (20 ezer informatikus hiányzik)"
Az informatikus nem azonos a szoftverfejlesztővel.
Manapság informatikusnak nevezik pl. az optikai kábel-hálózatot kiépítő betanított munkásokat, jobb esetben villanyszerelőket, technikusokat, sőt még, a szoftverüzemeltetőket is, pedig utóbbiak általában csak "minősített" adatrögzítők.
Sosem keso elkezdeni.
Persze, juniornak is altalaan fiatalabbakat szoktak szeretni valasztani, de ha latjak, hogy akarod csinalni es tobbnyire megy is a dolog, siman van esely.
"Szerintem senkit nem érdekel hogy hány éves vagy, ez nem olyan terület ahol lenne jelentősége."
Sajnos ez a valóságban nagyon nem így van. Nem csak a szaktudást nézik, hanem azt is, hogy egy fiatal jobban rángatható, jobban elviseli az extra munkaidőket, kevesebb szabadság jár neki, kisebb alapbér. Egy fiatal programozó öt év komoly munkatapasztalattal már csúcsformában van, és sok HR-es gondolja úgy, hogy akkor fölösleges a kriptaszökevények között keresgélni. Persze sok fiatal hiszi azt, hogy külföldön pont rá várnak, de öregen lehetsz akármilyen ügyes, még akkor sem fognak téged behívni. Csak akkor, ha valami olyat tudsz, amit ma kevesen ismernek, és valakinek arra van szüksége. Sajnos ez a helyzet, kár szépíteni. Ha régen valami olyasmit tanultál, akkor olyan munkát keress, de egy Java fejlesztőként ma nem fognak alkalmazni, abból jut elég fiatal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!