Van valamilyen nyílt forráskódú rendszer, amit személyre lehet szabni?

Kérdező pendrájvra szeretnéd telepíteni? Vagy a gépre?
Mit szeretnél gyakorolni alatta?
Mert akár a puppy(de az grafikus felülettel indul) vagy Tiny Core Linux is szóba jöhetne
Abból is a Core ami csak 11Mb! :D
Voltaképp egy"szimulációs programot "szeretnék csinálni (pendrive-ra). Van egy két haverom, akiknek a programozás nehezen megy, viszont arra gondoltam megpróbálnék nekik segíteni így.
Annyiból állna az egész, hogy rendriveról futtatod a rendszert és meg lennének adva feladatok. Tehát mint egy tankönyv, mondhatni :D érdekes megoldás, de próbát szeretnék tenni vele, hátha.
Lattam esélyt arra, hogy esetleg C#-ban írok egy ilyen.... Programot. Teszek egy while-t, abba egy inputot, switchekkel eldönteni melyik feladatot akarja megnezni, stb... Ez is felötlött bennem mint egy ötlet nemrég. Másrészt, gyakorolni szeretném én is a programozást, és kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen teljesen szövegalapú, nem GUI-s felülettel rendelkező rendszer hogy épül fel, hogyan tehetnék hozzá parancsokat, stb.
Hülyén fogalmaztam, de szerintem érhető.

Hm, kissé "ágyúval a verébre"-jellegűnek tűnik a dolog. Egy teljes operációs rendszer-disztribúciót felépíteni programozási feladatok megalkotásához?
Egy weboldal, vagy egy alkalmazás nem lenne elegendő a feladathoz?
Illetve: "Van egy két haverom, akiknek a programozás nehezen megy" - a programozás melyik része? Az alapvető vezérlési szerkezetek (szekvencia, szelekció, iteráció)? A komplexebb adatszerkezetek (lista, fa, gráf,...)? Az algoritmusok (keresések, rendezések,...)? Vagy egy adott nyelv?
Q: Egy teljes operációs rendszer-disztribúciót felépíteni programozási feladatok megalkotásához?
A: Másrészt, gyakorolni szeretném én is a programozást, és kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen teljesen szövegalapú, nem GUI-s felülettel rendelkező rendszer hogy épül fel, hogyan tehetnék hozzá parancsokat, stb.
Q:Egy weboldal, vagy egy alkalmazás nem lenne elegendő a feladathoz?
A: "Lattam esélyt arra, hogy esetleg C#-ban írok egy ilyen.... Programot. Teszek[...]"
Q: "Illvetve: [...]"
A: Tulajdonképpen maga a programozás megértése, az, hogy mit mi alapján hozol létre (például mikor használsz sima IF-et, mikor swith-et, hogy pl a fájlbeolvasásnak melyik .. ((nem jut eszembe a neve)) követelményét(wtf) hol adod meg (pl C# beolvasásnál van az encoding.default, hogy azt miért, fájlba írásnál meg kell adni hogy felülírja-e a fájl tartalmát vagy sem), stb.. Több nyelvről lenne szó, ezért gondoltam arra, hogy (mint írtam) C# programban switchel eldöntetem vele, melyiket akarja, Vagy ahogy nemrég írtam, egy kisebb disztribúciót használni / módosítgatni hozzá.
Voltaképp azért szeretném, ha ilyen (ahogy írtad) ágyúval a verébre akció lenne, mert én weben,C#-ban jól tudok programozni, nagyon is, de már unalmas, szeretnék megtanulni valami újat. Nemrég láttam, hogy van ilyen "Cosmos kernelmag"-os extension Visual Studio-hoz, ami voltaképp ugyan ilyen célt szolgálna, C#-ban lehet is megírni, emulátorral használni, viszont valami oknál fogva ez nekem bugos, olyan szinten, hogy az emulátor random összeomlik, nem akarja megnyitni a VS, volt, hogy 21 percig épített fel két sort, elírtam egy számot véletlenül, kijavítottam, majd megint bő 15 percig csinálta ezt, szóval.. Mondhatni megbukott ez az ötlet :D
Remélem sikerült válaszolnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!