Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nehéz megtanulni az ASP....

Nehéz megtanulni az ASP. NET-et? Mennyi idő körülbelül?

Figyelt kérdés

A C#-al már elég jól haladok és szeretem is tanulni.

Alapvetően nekem a desktop és a WPF a szimpatikus irány és ezzel is lennének terveim a jövőben. Viszont a .NET fejlesztői hirdetések döntő többségében ASP.NET-tudást várnak el.

Már nézegettem is az interneten, hogy hol tudnék róla tanulni és szerencsére az angolom is kezd olyan szintre kerülni, hogy nem lehetetlen küldetés a tanulás.

A "mennyi idő", "milyen nehéz" viszonyítás kérdése, mégis tapasztalatokat várok! ;)

2019. máj. 22. 20:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Ahogy mondod, ez viszonyítás - és egyéni jellemzők - kérdése. Én ugyan még csak hébe-hóna kacérkodok ezzel a technikával, de eddig ez nem tűnt többnek könnyed délutáni csemegének. (Ezzel természetesen nem akarom leszólni az ASP.Netet! És nyilván ha komolyabban el akar mélyülni benne az ember, azért ez sem egyszeri délutáni játszadozás.)

Egyébként az ASP (és az ASP.Net) nem külön programnyelv, hanem egy technológia, ami már meglévő programozási nyelvet használ. (Jelen esetben C#-ot és VB.Net-et.) Szóval a nyelv maga már ismerős lesz, "csak" a környezetet és a szemléletmódot kell elsajátítani.

2019. máj. 22. 23:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Nehéz.
2019. máj. 23. 14:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Én 10 éve használom, de nem mondanám, hogy "megtanultam". Főleg, mivel évente változik, fejlődik. Klasszikus asp.net-et már nem használnak, legalábbis új projektekben. Az utódja, az MVC is kifutóban van. .Net Core szerver és valamilyen kliensoldali framework, pl Angular a "divat".
2019. máj. 23. 19:19
 4/4 A kérdező kommentje:

A WPF-fel nem sokra lehet menni C#, .NET irányvonalban, igaz? Mármint ezerszer nehezebb az elhelyezkedés, indulás, igaz?

Tudom, hogy manapság már a weben megy minden (és okostelókon), de abba még nem látok bele, hogy esetleg vállalatok számára, desktop-vonalon mennyire kellenek a fejlesztők.

Az adatbázis is érdekel, SQL Server. Önmagában számomra száraz, de összességében az adatbázisok építése, kezelése érdekel.

2019. máj. 23. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!