Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehetne megoldani?

Hogyan lehetne megoldani?

Figyelt kérdés

Hogyan lehetne megoldani, hogy egy változó értéke egész- és lebegőpontos egész szám is lehessen?

x = float(input("Írj egy számot:\n"))

print(x, "egy szám.")

Ennél a kódnál, ha 5-öt írok az inputba, akkor 5.0 lesz az outputban. De a célom az, hogy ne 5.0 legyen, hanem 5. Viszont ha 5.0-t írok, akkor már ennyit adjon ki. Tehát pl. az 5.0000000-t se kerekítse 5-re, vagy ha mégis, akkor legalább az 5.0-t ne kerekítse. Azaz, ha egész számot írok, akkor egész számot adjon ki, de ha lebegőpontosan írom az egész számot, akkor lebegőpontosan adja ki. Amennyiben ezt meg lehetne oldani a legújabb pythonon windows 7-en. Köszönöm előre is.

2019. máj. 18. 12:19
 1/3 anonim ***** válasza:

from decimal import Decimal

Decimal(input("írj egy számot"))

Forrás: [link]

2019. máj. 18. 12:55
 2/3 anonim ***** válasza:

szóval

HA VAN benne pont

AKKOR tört

HA NINCS

AKKOR egész

jól értem?

2019. máj. 19. 11:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Én a lebegőpontos egész számokat is egész számoknak tekintettem. Az 5.0-nak ugyanúgy 5 az értéke, mint az 5-nek, ezért vettem úgy, hogy kétféle egész szám van, sima és lebegőpontos. De lehet hogy tévedek, és minden tizedesponttal rendelkező számot törtszámnak kell tekinteni az értékétől függetlenül. Nem tudom hogyan definiálják.
2019. máj. 19. 12:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!