Aki itt egyetemen programozast tanul, mennyire megy neki a matek?
Pont ebben a szituációban vagyok, jelenleg a programozás nagyon megy, a matekkal viszont nagyon sokat kell most foglalkoznom.
Első félévben Kalkulus I nevű tárgy könnyű volt, halmazok, határérték számítás, stb.. de Kalkulus II tömény integrálás, diffegyenlet számolás, ami már elsőre nem egy könnyen megemészthető anyag.
Embere válogatja, őszintén szólva még a programozás is sokaknak izzadás :D
Annyi mindenesetre biztos, hogy a matekos tárgyak szórják legerősebben a népet, leginkább azért, mert a többség nem matekos affinitással jön. Különösen az első (két?) félév tud kemény lenni, amikor át kell hidalnod a szakadékot a középiskolai és az egyetemi matek között.
Eszterházy Károly Egyetemre járok.
Úgy van ahogy a #3 írta. Első két félév húzósabb, de ott sokan kibuknak, utána marad a keménymag, és ha közöttük vagy, akkor már "egyszerű" a dolgod.
Tehat az elso ev a durva?
Am7gy en mernokire jelentkeztem, mennyivel tobb vagy illetve kevesebb itt a matek mint prog infon?
Targyak kb ugyan azok, csak gondolom a hangsuly mason van nem?
Mérnökön nincs kalkulus 2, helyette műszaki matematika van, ami nagyon hasonló. Eddig műmat 1-2-3 volt, idén már csak egy tárgy van, ha mindhárom anyagát egybe pakolták, akkor fel kell kötni a gatyát. Diszkrét matek és szimbolikus -és közelítő számítások van még, ahol örülni fogsz, ha számokat fogsz látni a táblán. Esetleg még a sztochasztika van, ami valószínűség számítás, de az ha elsőre nem is, másodjára sikerül általában mindenkinek.
A mérnökinfó még talán a fizika miatt nehéz, ha az nem a kedvenc tárgyad. Van egy pár ismerősöm, akik amiatt buktak ki, de szerintem az emberek többsége szereti a fizikát, ha mérnöki pályát választ.
SZTE
Szeretem a fizikat :)(marmint a kozepiskolas anyag az ok)
Igen ezt neztem hogy mar itt is muszaki matekkent van feltuntetve, ez sokkal masabb mint az anal?
Mert lattam hogy archive doksikba meg az volt, de az egyetem tematikat a targybol nem tuntetet fel
Anno 2001-ben nekikezdtem zöldfülűként az egyetemnek, ki is hullottam a matekon, mert nem bírtam megérteni, neten csak matematikai voodoo nyelven volt bármi, érthetően elmagyarázva nem.
Aztán 14 évvel később nekiláttam levelező PTI-nek, megtaláltam a mateking.hu-t (akkor még ingyenes volt, de most sem drága) és egyből megértettem mindent. Pont az a szájbarágós, lépésről-lépésre oktatás, ami kell.
Nálunk többen bukdácsoltak a programozással.
Az nem hangzik rosszul, hat kivancsi leszek, hogy nalam miujsag lesz :)
Tovabbi szep napot, es hetet.
Nekem az analízist könnyű megtanulni, a számításelmélet már nehezebben megy - ahhoz nem elég a szabályokat benyalni, aztán számolgatni. A matekot szeretem is.
A fizikát tartom a legnehezebbnek. Pedig nem várnak el tőlünk nagyon magas szintet, csak nekem hiányosak az alapjaim, illetve nem is szeretem. De ha te szereted, szerintem nem lesz gond.
BME mérnökinfó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!