Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hol tanuljam a Python nyelvet?

Hol tanuljam a Python nyelvet?

Figyelt kérdés

oldal vagy valami könyvből? Nektek mi vált be?

Itt azt olvastam az jó tanuló nyelvnek és az infó tanárunk azt mondta csak 11.ben kezdjük a programozást.

16F

2019. ápr. 26. 15:38
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és lehet angol is.
2019. ápr. 26. 15:38
 2/10 tabaki ***** válasza:
40%
Gugliról bannoltak?
2019. ápr. 26. 15:45
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Java érdemesebb kezdésnek, sok egyetemen meg szakgimikben is ezzel kezdenek.

Ti mit fogtok tanulni 11. osztályban? Azt nem mondta a tanár?

Mert lehet érdemesebb lenne azt elkezdened és legalább annyival is előrébb lennél majd.

2019. ápr. 26. 15:56
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

Én szeretem a python-t, nincs benne sok hülye kapcsos zárójel. Szerintem első nyelvnek jobb, mint a java. Objektumorientált nyelvet nem tanítanék elsőnek, pythonban nem muszáj úgy programozni, csak lehet. Persze úgy ezt a zárójeles dolgot nem fogod tudni értékelni. Utána persze lehet a java a következő. Én még webes könyvből tanultam, most már valamilyen webes tutorialt ajánlanék.

Ha tudsz angolul, akkor próbáld ki ezt:

[link]

Ha nem tudsz angolul, akkor előbb tanulj meg angolul. Ha nem tudsz eléggé angolul, akkor turbózd fel a tudásod (legtutibb eszköz a ReadLang, keress rá).

2019. ápr. 26. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Én a gyakorlatorientált képzés híve vagyok - szóval ne csak passzívan olvasgass/nézz videót, hanem írd be az ott olvasott kódot a fejlesztőkörnyezetbe, futtasd, ha hibába futnál, értelmezd a hibaüzenetet.

Ha tudsz - legalább olvasási szinten - angolul, vannak interaktív kurzusok - például::

* [link]

* [link]

ha az alapokon átjutottál, akkor elkezdhetsz problémamegoldást gyakorolni - ezekhez is elérhetőek feladatok:

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

2019. ápr. 26. 16:26
 6/10 tabaki ***** válasza:
2019. ápr. 26. 17:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ne python-nal kezdj, ez a tanulónyelvnek jó, baromság.

Azért mondják, mert egy csomó mindent meglehet tenni benne, amit más nyelvekben nem, de ez nagyon nem jó. A programozáshoz szemlélet kell, a python azt nem fogja megtanítani. Ha ezzel kezded többi nyelvet is sokkal nehezebb lesz tanulni.

Kezdj C#-al vagy Java-val

2019. ápr. 27. 21:26
 8/10 anonim ***** válasza:

"ez a tanulónyelvnek jó, baromság."

Ennek ellenére amerikai egyetemeken elterjedt kezdőnyelv:

[link]

az ausztrál oktatásban is használatos:

[link]

Mivel nem erősen objektum-orientált, nem kell a nebulót egyből objektumokkal, névterekkel zargatni. Mire az "iparba" kerül, addig úgyis meg fog tanulni egy rakat nyelvet, úgyhogy ráér.

2019. ápr. 27. 21:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Angliában Java-val kezdenek orrba-szájba a legtöbb egyetemen, gondoltam ez is érdekes lehet.
2019. ápr. 27. 23:06
 10/10 anonim ***** válasza:

"Angliában Java-val kezdenek orrba-szájba a legtöbb egyetemen"

1. Forrás?

2. A kérdező nem egyetemista, így ráér.

2019. ápr. 27. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!