Hol tanuljam a Python nyelvet?
oldal vagy valami könyvből? Nektek mi vált be?
Itt azt olvastam az jó tanuló nyelvnek és az infó tanárunk azt mondta csak 11.ben kezdjük a programozást.
16F
Java érdemesebb kezdésnek, sok egyetemen meg szakgimikben is ezzel kezdenek.
Ti mit fogtok tanulni 11. osztályban? Azt nem mondta a tanár?
Mert lehet érdemesebb lenne azt elkezdened és legalább annyival is előrébb lennél majd.
Én szeretem a python-t, nincs benne sok hülye kapcsos zárójel. Szerintem első nyelvnek jobb, mint a java. Objektumorientált nyelvet nem tanítanék elsőnek, pythonban nem muszáj úgy programozni, csak lehet. Persze úgy ezt a zárójeles dolgot nem fogod tudni értékelni. Utána persze lehet a java a következő. Én még webes könyvből tanultam, most már valamilyen webes tutorialt ajánlanék.
Ha tudsz angolul, akkor próbáld ki ezt:
Ha nem tudsz angolul, akkor előbb tanulj meg angolul. Ha nem tudsz eléggé angolul, akkor turbózd fel a tudásod (legtutibb eszköz a ReadLang, keress rá).
Én a gyakorlatorientált képzés híve vagyok - szóval ne csak passzívan olvasgass/nézz videót, hanem írd be az ott olvasott kódot a fejlesztőkörnyezetbe, futtasd, ha hibába futnál, értelmezd a hibaüzenetet.
Ha tudsz - legalább olvasási szinten - angolul, vannak interaktív kurzusok - például::
* [link]
* [link]
ha az alapokon átjutottál, akkor elkezdhetsz problémamegoldást gyakorolni - ezekhez is elérhetőek feladatok:
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
Szerintem ne python-nal kezdj, ez a tanulónyelvnek jó, baromság.
Azért mondják, mert egy csomó mindent meglehet tenni benne, amit más nyelvekben nem, de ez nagyon nem jó. A programozáshoz szemlélet kell, a python azt nem fogja megtanítani. Ha ezzel kezded többi nyelvet is sokkal nehezebb lesz tanulni.
Kezdj C#-al vagy Java-val
"ez a tanulónyelvnek jó, baromság."
Ennek ellenére amerikai egyetemeken elterjedt kezdőnyelv:
az ausztrál oktatásban is használatos:
Mivel nem erősen objektum-orientált, nem kell a nebulót egyből objektumokkal, névterekkel zargatni. Mire az "iparba" kerül, addig úgyis meg fog tanulni egy rakat nyelvet, úgyhogy ráér.
"Angliában Java-val kezdenek orrba-szájba a legtöbb egyetemen"
1. Forrás?
2. A kérdező nem egyetemista, így ráér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!