C#-ban, hogy lehet a logikai ÉS műveletet megvalósítani?
Figyelt kérdés
Konkrétum: Beírok egy ip címet, azt a program felosztja bináris alakba(a hozzátartozó maszkot is). Na nekem ezekből a bináris felosztásból kéne megadnom a beírt ip cím hálózati címét. Elvesztem a feladatban, aki tud bármiféle ötletet, esetleg megoldást, kérem írja le. Köszönöm.2019. ápr. 23. 10:21
2/9 A kérdező kommentje:
Én ezt értem, csak pl van az ip címnek 4 oktettből álló bináris felosztása, úgyszintén a hozzátartozó maszknak.
Na nekem a ebből a 2x4 oktettből álló bináris számsorozaton kéne elvégezni a Logikai ÉS műveletet, azaz:
0 és 0 = 0
1 és 0 = 0
0 és 1 = 0
1 és 1 = 0
De ez a kódolásban nem megy.
2019. ápr. 23. 10:29
3/9 moozygoo válasza:
For ciklussal végig mész, ha mindkettő tag 1, akkor az eredmény is egy lesz, másképp nulla
4/9 anonim válasza:
Bitwise operátorok is vannak: & és |
5/9 anonim válasza:
Nem egészen értem, hogy mit akarsz elérni, az ip címet és a maszkot akarod binárisan összeéselni?
Csak, hogy tiszta legyen, a bitwise operátorok a két oldal minden egyes bitjét összehasonlítják, és eredményül az éselés eredményéül kapott bitsorozatot kapod, pl:
1110 1001
&
1010 1010
=
1010 1000
Ez az amit szeretnél?
6/9 A kérdező kommentje:
Pontosan ez az amit szeretnék, én erről a Bitwise operátokról még nem is hallottam. Suliba említést se tettek róla
2019. ápr. 23. 13:43
7/9 A kérdező kommentje:
Amit írtál, ez a Bitwise operátor megoldotta a problémám.
Köszönöm a segítséget.
2019. ápr. 23. 14:02
8/9 anonim válasza:
9/9 moozygoo válasza:
Nem szokták, pont azért nem is említettem, szerintem csak sima ciklus gyakorlásnak adták fel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!