Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Einstein idézete mennyire...

Einstein idézete mennyire illik a programozásra, ill. egy jó kód megírására?

Figyelt kérdés
"Mindent annyira egyszerűen csinálj, amennyire csak lehetséges, de ne egyszerűbben."
2019. ápr. 16. 18:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#5 vagyok:

"#5 Mit értesz legdurvább alatt? Amivel a legtöbb mindent meg lehet csinálni?"

Igen. Bár iszonyúan sok háttér-ismeretet és gyakorlatot igényel.

Egy assembly nyelven írt, full extrás operációs rendszer elfér egy floppy-n, aza 1,44MB-ot sem foglal!

[link]

2019. ápr. 17. 19:35
 12/18 A kérdező kommentje:
#11 Nem lehetne olyan programot írni, ami saját maga ír oppendszereket és programokat assemblyben? Vagy olyat, ami az adott nyelven megírt programot átkonvertálja assemblyben megírttá? És akkor lehetne egy 100GB óriásjátékból egy 10MB-os játékot csinálni.
2019. ápr. 17. 21:25
 13/18 anonim ***** válasza:
Hogyne.
2019. ápr. 17. 21:30
 14/18 anonim ***** válasza:

#11 vagyok:

Természetesen ennek semmi akadálya nem lenne, ELMÉLETILEG!

Ebből igencsak meg lehetne gazdagodni, feltéve hogy még azelőtt le nem lövetne valamelyik konkurrens multi!

Multi alatt ilyeneket értek például hogy Microsoft, Google, Apple, stb.

"Darázsfészekben" nyúlkálsz! :D

Szerinted például kit érdekelne a mindig újabb és újabb, és egyre nagyobb memória, HDD, SDD, pendrive, VRAM, CPU?

Ha optimálisan felszerelt MenuetOS rendszerrel szeretnél elfogadtható minőségben netezni, akkor a gépigény:

Pentium III alaplap

1GHz CPU

Támogatott Videokártya

Legalább 512Mb HDD

Legalább 16Mb RAM.

Ez azért durva, nem?

A hardware-gyártóknak szerintem megérnél egy "kísérletet"!

2019. ápr. 18. 09:41
 15/18 A kérdező kommentje:
Oké. És hogyha olyan játékokat hoznának létre, amelyek 500-600TB-osok? Olyan virtuális valóságot, amely majdnem teljesen élethű? Szinte egy másik életet adnának a játékosoknak. És mindezt egy közönséges számítógép üzemeltetné. Óriásjátékoknál, szimulációknál ez az assemblys megoldás lehetséges lenne. Bár.. mondjuk ez még ijesztőbb. Az hagyján, hogy lelőhetnek valakit. Akkor max meghal. De az rémálom lenne, ha bezárnának egy virtuális valóságba, ahonnét nem lehet kiszabadulni. Szerintem ez mindenki rémálma. Jobb is, ha nem kezdenek el ilyeneken agyalni az emberek.
2019. ápr. 18. 10:57
 16/18 A kérdező kommentje:

"A hardware-gyártóknak szerintem megérnél egy "kísérletet"!"

Nekem nincs tudásom ehhez. Nem vagyok programozó, és ha az lennék, akkor sem lenne célom ezt létrehozni. Az életet lazábban kell venni, ez az, amit sok idő után megtanultam. A hardvergyártók nyugodtan lelövethetnek, sajnos évtizedeken keresztül szenvedtem a testvérem, pár gonosz ember, és a tudatlanságom miatt. Nem vesztenék vele semmit, ha lelőnek :) 3x akartam öngyilkos lenni. Bár nem is tudnék ártani nekik, de lelőhetnek, viszont akkor siessenek, ne húzzák az időt :D De akár adhatnak egy barátnőt is, és akkor lesz normális életem, és nem itt fogok kérdéseket feltenni, hanem a barátnőmmel kajázok egy étteremben, és élem az életem, mint egy normális ember :)

2019. ápr. 18. 11:11
 17/18 A kérdező kommentje:
Mindez azért van, mert nincs munkám!! Aki tétlen, annak idővel hülyeségeken jár az esze! Amikor dolgoztam havi egyszer jöttem fel erre az oldalra. Most suli után hogy nincs munkám, egész nap itt lógok. Itt az összes troll, meg lázadozó, meg hülyeségeket kérdező ember, az vagy munkanélküli, vagy suliba jár és nincs semmi dolga. Akinek van nője, munkája, meg egy normális hobbija, az nem fog ilyennel foglalkozni.
2019. ápr. 18. 15:06
 18/18 anonim ***** válasza:

#14 vagyok.

Abban hatalmasat tévedsz, hogy ez az oldal a munkanélküliek gyűjtőhelye!

Bár szerintem is akad néhány közöttünk, de például én két munkahelyen is dolgozom! Párom, és egy 9 éves lányom van! Túlzásba viszed az önsajnálatot!

Azt hiszed, hogy ha a saját mentalitásodat kivetíted, avval letudsz bármit is?! Inkább azon agyalj hogy hol, milyen melót lehetne találni. Ne a "gyakori" körül forogjon az agyad amikor épp nincs jobb dolgod!

2019. ápr. 18. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!