Ez a laptop megfelelő lenne programozásra a kezdetekben?
Az egyetemre kellene, ott még nyilván nem fogok húdenagy hardver igényű programokat írni. Mellette néha filmet néznék rajta, még netezni sem használnám szerintem, annyira a telefonomhoz vagyok szokva. Játszani biztos nem fogok.
Az alsó, i7-es procival szerelt gépre gondoltam.
milyen nyelven szeretnél programozni?
kezdetekben kb bármi elég, de később ha komolyabb igényeid vannak, akkor lehet komolyabb hardverre lesz szükséged
8GB RAM mondhatni elégnek, de mint említetted a photoshop erőforrás igényes, így ezt később lehet bővíteni kellene
(eddig a legnagyobb igény amit láttam PS-től az 9GB volt, de nem hiszem, hogy te hasonló képeket szerkesztesz majd)
Ergonomiai szempontbol a laptop nem nagyon alkalmas hosszutavu, sok gepelessel jaro munkara. Kicsi a monitor, nem megfelelo szogben all, es a billentyuzet sem optimalis.
Hardwer tekinteteben teljesen OK, en mondjuk tobb RAM-t tetettem a gepembe, mert egy combosabb IDE, pluginekkel megpakolva azert eszi a memoriat rendesen.
"nem fogok húdenagy hardver igényű programokat írni."
Hát ... ha mondjuk egy virtuális gépen futatsz egy szervert és mellette több oldalt nyitva tartasz, akkor lehet hogy csak egy egyszerű php projektet csinálsz, de az is eléggé leterheli a gépet.
Vagy csak az Android Emulátort használod. Akkor is csak egy android appot fejlesztesz, ahol 8 GB rammal is laggolni fogsz.
Amúgy jónak tűnik. Biztosan megfog felelni.
ez egy erőgép, egy gőzmozodony, bőven jó
5 virtuális gépet nem hiszem hogy laptoppon szoktak futtatni paralel vagy komoly játékot fejleszteni, ahhoz desktop-ot használnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!