Ez a laptop alkalmas iskolára és programozásra?
Code blocksot használnek rajta leginkabb, de mellette iskolai feladatokra is:
Asus x551ca-sx105d
Processzor: Intel Core i3-3217U 1.80GHz
Memória mérete: 6GB
Memória típusa: DDR3
Képernyő átló: 15,6"
Felbontás: 1366 x 768 (Wxga)
Integrált VGA: Intel HD Graphics (2/3/4/5/6000)
Merevlemez: 750 GB
Optikai meghajtó: DVD-RW
Operációs rendszer: Freedos
Vezetékes hálózat: Gigabit
Wi-Fi protokoll : 802.11n
Kamera: Igen
USB 2.0: 1 db
USB 3.0: 1 db
Kártyaolvasó: Igen
HDMI: Igen
Lokalizáció: Magyar
Súly: 2.15 kg
Szín : Fekete
Hardverapron találtam és gyári csomagolásban adja.
Meg nem venném, bár ha 20e-ért adnák, akkor talán.
U-s proci, alacsony felbontás, HDD, dedikált video hiánya.
Ha esetleg kapsz egy 3D-s feladatot, akkor már bukta is
van. (bár szerintem túlbecsülöm a sulis tananyagot).
Ha programozni is akarsz, akkor picit komolyabb hardwaret
javaslok.
Előző vagyok.
Kedves #1,
"Ha esetleg kapsz egy 3D-s feladatot, akkor már bukta is
van. (bár szerintem túlbecsülöm a sulis tananyagot)."
Rohadtul túlbecsülöd, de még az egyetemit is. Semmi olyannal nem fog találkozni még egyetemen sem, amihez dedikált videókártya kellene. Mi is tanulunk egy kis Three.js-t számítógépes grafika gyakorlaton, és nagyjából ennyi (BSc-n). Egyik egyetemi munkaállomásban sincs dedikált grafikus kártya (új HP EliteDesk-ek), mert nincs rá szükség.
Szerintem meg hulladék. Nekem pont egy hasonló (szintén asus) laptopom halt be 2,5 év után, persze a gari csak 2 évig tartott. Rohadjanak meg.
Egyébként dedikált vga szerintem sem szükséges, az csak még egy hibaforrás.
Ha egy értelmezhető processzorral szeretl gépet veszel, értelmezhető krafttal, akkor nem jelenthet nagy problémát az integrált sem.
Ibm, lenovo, egyikkel sem jársz rosszul :) Nekem pl Lenovo Flex 2 14-em volt egy ideig, nagyon jó gép :)
#4 és #5 vagyok.
Ja, és amit még elfelejtettem - kerüld az 1366x768 felbontást ekkora (15,6") méretben. Sokat kell majd fel-le, jobbra-balra scrolloznod, ha egy nagyobb kódrészletet szeretnél egyszerre látni. Tapasztalatból beszélek. HD+ vagy FHD felbontású gépet keress, ha lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!