Hogyan oldanatok meg ezt a feladatot Pythonban?
A tesód szülinapi szendvicsét csinálod. A tesód szerint akkor jó egy szendvics, ha:
Van benne legalább egy fajta hús,
Legyen benne marha vagy sonka, de együtt ne,
Ha a szendvicsben van pulykahús, akkor legyen benne sajt is.
Írj programot a szendvics “jóságának” eldöntésére!
Pythonidomar oldalról van, csak én nem úgy csináltam ahogy o bemutatja, ezért érdekel a ti megoldasotok is.
Na jó, én is megkockáztatok egy próbálkozást, remélem, nem néztem el semmit:
marha = (input("Legyen benne marha? i/n ") == "i")
ezt a sort eltudnád magyarázni? Nem értem a végét
Oké. Megjegyzem, a külső zárójelek fölöslegek, véletlenül felejtettem ott, elég így is:
marha = input("Legyen benne marha? i/n ") == "i"
Ebből a sorból az 𝐢𝐧𝐩𝐮𝐭("𝐋𝐞𝐠𝐲𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐧𝐧𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐡𝐚? 𝐢/𝐧 ") == "𝐢" annyit tesz: „A bevitt érték egyenlő az "i" szöveggel” -- egy igaz vagy hamis állítás, attól függően, hogy mit írsz be. Az "i" esetén az állítás igaz, tehát a marha változó a True értéket kapja, egyébként False lesz.
A többi is hasonló kis bool-trükközés, a pulykát az bonyolítja meg, hogy ott a semmi+sajt, semmi+semmi kombinációkat is el kell fogadni a pulyka+sajton kívül. Ennek ellenére lehet, hogy arra is volna if nélküli megoldás, mindenesetre én nem találtam rá. Késő van...
Hát, azt hiszem, megtaláltam a megoldást -- én sem értek Pythonhoz, úgyhogy leszel szíves tesztelni:
Annyit még megjegyeznék utólag, hogy az ifek kiküszöbölése meglehetősen öncélú játék volt a részemről, szó sincs arról, hogy valami probléma lenne velük, sőt, a kerülgetésük kifejezetten rontotta kód olvashatóságát. Nem ismerem az interpreter működését, csak feltételezem, hogy ebben a formában esetleg eredményezhet valamicske gyorsulást, de ennek nagy adattömeg feldolgozása esetén lehetne szerepe, ebben a programban semmiféle jelentősége nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!