Ti hogy oldanátok meg ezt a C feladatot?
Egészítsd ki a programot úgy, hogy a program által kiírt eredmény a két szám összege legyen!
#include <stdio.h>
int muvelet(int, int);
int main() {
int a, b;
printf("Kérek két egész számot: ");
scanf("%d %d", &a, &b);
printf("Az eredmény: %d\n", muvelet(a, b));
return 0;
}
Talán a muvelet nevű függvénynek a paramétereit elnevezed, és visszatérsz a két paraméter összegével.
Konkrét kódot nem fogok adni, ha ennyi nem megy, akkor gyakorolnod kell még, ha leírom, nem fogod megtanulni.
Leülnék és legépelném.
Olyan 30 másodpercet igénybe venne legalább.
30mp még sok is...
Ne haragudj kérdező, de ez annyira alap, hogy ha itt megakadsz és kérdezned kell, akkor még nagyon-nagyon-nagyon sokat kell gyakorolnod.
Én nem értek teljesen egyet a válaszolókkal, hiszen én is nagyon sokat tanultam olyan kódokból, amelyeket mások írtak, és összehasonlítottam az én elképzeléseimmel.
Tehát ha csak ül a gép előtt, nem lesz okosabb, de legalább megkérdezte.
int muvelet(int a, int b) {return a+b;};
(Attól függ hány másodperc, ki milyen gyorsan gépel, de jönnek már a "neuron"-számítógépek, amelyek kiolvassák a gondolatainkat :-))
'Én nem értek teljesen egyet a válaszolókkal, hiszen én is nagyon sokat tanultam olyan kódokból, amelyeket mások írtak, és összehasonlítottam az én elképzeléseimmel. '
Most 1000 %-ig egyetértek veled. A sok idetévedő válaszoló sajnálja a MINIMÁLIS tudását megosztani, holott lehet a kérdezőt ez 'lökné' tovább a programozóvá válás útján. Nem kevés házi feladatban segítettem már be privátban mert bunkó válaszok jöttek. Senki sem úgy született, hogy értse a programozás alapjait, ide SEGÍTSÉGÉRT JÖNNEK az emberek, nem kioktatásért. A Prog.hu-n sem osztják az észt, hanem átkerül legfeljebb a kérdés az 'Állás, munka' rovatba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!